Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: a végén mentett pontot női együttesünk

Lejátszotta második vb-selejtezőjét a magyar válogatott, amely Horvátországot látta vendégül.

HUN_CRO_NOI_1019_4

Nem kezdődött jól a ráhangolódás a találkozóra, lévén Jakabfi zsanett újabb sérülése nem jött rendbe, míg Zágor Bernadett is hosszabb ideje bajlódik kisebb sérüléssel, így helyettük Németh Loretta, valamint Magyarics Zoé kapott lehetőséget Gyirmóton.

Nagyot fordult a világ, mióta utoljára találkozott egymással a két csapat, hiszen míg a mieink például igencsak nagy pofonba szaladtak bele Dánia ellen, addig déli szomszédunk döntetlent játszott Ukrajnával, míg megszorongatta a Lotta Schelin fémjelezte svédeket.

HUN_CRO_NOI_1019_14

Az első negyvenöt percben mindössze egy veszélyes Vágó Fanni-fejest jegyezhettünk fel, míg a kékmezesek nem jutottak el a kapunkig.

S lám milyen a sors, a második játékrészben aktívabban futballozott a magyar együttes, Csiszár Henrietta révén a vezetést is sikerült megszerezni, ám nem sokkal később Zigic csúsztatásával már egál volt. A ráadás izgalmasra sikeredett, merthogy előbb egy szögletet követően átvette a vezetést a horvát társult, mígnem az utolsó akciónkból a legvégén villant ismét Csiszár, és az egyik pontot megmentette válogatottunknak.

„Amire a meccs előtt készültünk, beigazolódott, tudtuk például, hogy egy gól nem lesz elég a győzelemhez, és azt is, hogy a pontrúgásoknak nagy szerepe lehet a meccsen, sajnos mégis két gólt is kaptunk szögletből. Van bőven tennivalónk, főleg előrejátékban, itt ugyanis csak hellyel-közzel kaptam vissza a pályán, amit a mérkőzés előtt az edzéseken gyakoroltuk. Összességében úgy érzem, igazságos döntetlen született a találkozón.” – fogalmazott Markó Edina a lefújás után.

HUN_CRO_NOI_1019_1

Magyarország – Horvátország 2-2 (0-0)
Gyirmót, 300 néző, vezette: Shona Shukrula (holland)
Gólszerzők: Csiszár H. (75., 90+4.) ill. Zigic (79.), Dujmenovic (90+1.)
Sárga lapok:ill. Nevrkla (44.), Bosnjak (74.)
Kiállítva:

Magyarország: Szőcs R. – Tóth A., Tálosi, Szeitl, Szabó V. – Fenyvesi, Rácz Zs. (Nagy Á., 87.) – Magyarics (Mosdóczi, 63.), Csiszár H., Vágó – Németh L. (Sipos L., a szünetben.)

Horvátország: Bukovec – Lojna, Nevrkla, Bosnjak, Zigic – Landeka – Maltasic (Horvat, 90+3.), Sundov (Valusek, 90.), Dujmenovic – Andrlic, Conjar (Jelencic, 74.)

A csoport állása:

vb-sel-női

~GS~