Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde nem haragszik Piquére

Bár több mint egy félidőt emberhátrányban volt kénytelen lejátszani az FC Barcelona együttese, mégis simán legyűrte a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az Olympiakosz együttesét.

piqué001

A görög bajnok még emberelőnyben is csak a szépítésre volt képes a hajrában, bár a szünet után némileg kiegyenlítődött a játék. A Barca labdabirtoklási fölénye is csak 58-42 százalékra mérséklődött, lévén kissé komótosabb játékra kellett váltaniuk Gerard Piqué kiállítását követően.

Történt ugyanis, hogy a meccs eleji sárgalapját követően a 42. percben kézzel juttatta a labdát az Olympiakosz kapujába a világ-, és Európa-bajnok hátvéd. Természetesen Collum játékvezető nem díjazta „Isten-kezének” reinkarnációját, és kiosztotta a Piqué második sárgalapját, amivel már a társak előtt gyorsan mehetett kifürödni a meleg vizet az öltözőben.

A skót bíró ítéletét nehéz lenne bírálni, így a Barca edzője, Ernesto Valverde sem tette azt. Sőt, a spanyol mester még hibázó játékosát sem kritizálta a lefújást követően:
„Nem tudom, hogy miért volt Piqué mozdulata, de azt hiszem, hogy ez egy ösztönös cselekedet volt. De mivel kiállították, így a második félidő teljesen más volt, mert nem tudtunk annyit támadni, hiszen kevesebben voltunk.” – természetesen egy döntetlen esetén alighanem már kevésbé lett volna megbocsátó Piquével szemben a szakember.

Balogh József