Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben a bajnokaspiránsok – előzetes

A 9. fordulóval robog tovább a hétvégén a német élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Bundesliga), amely ismét számtalan érdekességet hozhat a futball kedvelőinek, hiszen az előző évekkel ellentétben ezúttal a Bayern München csapata korántsem magaslik ki a mezőnyből…

bundesliga3wallpaper

Bundesliga 9. forduló

A 9. játéknap nem tartogat igazán nagy rangadókat, de épp emiatt lesz érdemes figyelni a mérkőzéseket, hiszen a kiélezett élboly csapatai minden bizonnyal nagy elánnal vágnak majd bele a kötelező összecsapásokba, így igen szép egyéni teljesítményekre van kilátásunk.

Péntek
okt. 20. 20:30 FC Schalke 04 – FSV Mainz 05 (Eurosport 2)

A Domenico Tedesco vezette fiatalos gelsenkircheni csapat messze jobb rajtot produkált idén, mint az előző néhány évben. Kitűnő esélyük lesz ezúttal is pontjaik gyarapítására, ugyanis ellenfelük az idegenben ezidáig nyeretlen mainzi együttes lesz.

Szombat
okt. 21. 15:30 Borussia Mönchengladbach – Bayer 04 Leverkusen
okt. 21. 15:30 RB Leipzig – VfB Stuttgart
okt. 21. 15:30 Augsburg – Hannover 96
okt. 21. 15:30 Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
okt. 21. 18:30 Hamburger SV – Bayern München (Eurosport 2)

Szombaton láthatjuk a bajnoki cím valódi nagy esélyeseit: a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig a VfB Stuttgartot fogadja otthonába, a Dortmund a tavaszi kupadöntő “újrajátszására” készül a Niko Kovac-csal szárnyaló Frankfurt ellen, a Bayern pedig az évek óta a kiesés elől menekülő Hamburggal fog összecsapni. Ezenkívül pályán lesz a rakétarajt után megtorpanó Hannover is, és a szebb napokat is látott Mönchengladbach és Leverkusen csapata is.

Vasárnap
okt. 22. 15:30 Freiburg – Hertha BSC (Eurosport 2)
okt. 22. 18:00 Wolfsburg – 1899 Hoffenheim (Eurosport 2)

Dárdai Pál és csapata idegenben törné meg az 5 meccs óta tartó nyeretlenségi szériáját, ami nem kis kihívás lesz, erre a magyar vezetőedző már a csütörtöki EL-vereséget követően is utalt. A forduló zárómérkőzése szintén egy EL-résztvevő és egy középcsapat találkozója lesz, a Julian Nagelsmann vezette Hoffenheim csap majd össze az évek óta vergődő, ám Martin Schimdttel az élén stabilizálódni látszó Wolfsburg csapatával.

A Bundesliga állása a 9. forduló előtt

kk