Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: rangadót vesztett az Everton; tovább szárnyal az Atalanta! – videóval

Tegnap este tovább folytatódott az Everton nyeretlenségi sorozata az Európa-liga 3. fordulójában az első győzelmét begyűjtő Lyon elleni rangadón. Eközben az Atalanta újból nyert, és veretlenül vezeti a csoportot, míg az ‘F’ jelű négyesben újból két döntetlen született!

IMG_20171020_060815Ez sem jött össze az Evertonnak, továbbra is nyeretlen az El-ben a liverpooli klub! (forrás: twitter.com/Everton)

Ragadóval folytatódtak az Európa-liga küzdelemei a sorozat E-csoportjában. Igaz, se a francia Lyon, sem pedig az angol Everton nem hozta eddig az elvárható szinten, bár az is tény, hogy mindkét együttest dolgát egyáltalán nem leírható olasz Atalanta nehezítette meg, sőt az angol klubot simán (3-0) le is győzte!

Mindenesetre a Everton – Lyon párharc izgalmasnak ígérkezett, és illett rá a rangadó jelző. A találkozót megelőzően a francia klub idegenben az európai színtéren 4 idegenbeli meccs óta nem tudott nyerni, míg a liverpooli alakulat az elmúlt két körben csupán 1 pontot tudott szerezni, igaz, a Lyon is csak 2-t.

Nem indult túl jól a – szakadó esőben zajló – találkozó a hazaiak számára, akik már a 5. percben Holgate révén vétettek szabálytalanságot, mely után tizenegyessel jöhetett a Lyon. A labda mögé Fekir állt, Pickford pedig nem tudott hárítani, a vendégek kerültek előnybe a 6. minutumban (0-1)! Kis híján megduplázta előnyét a vendégcsapat a 36. percben, amikor is Depay távoli szabadrúgásába Davies feje ért bele, a labda pedig a felső lécen csattant! A félidő hajrájában jött volna az egyenlítés, de Klaassen próbálkozását Lopes kapus nagy védése követte a 41. percben, így maradt a 0-1-es eredmény az első félidőt követően.

A 69. percig kellett arra várni, hogy összejöjjön az egyenlítés! Ekkor Sigurdsson szabadrúgásból beívelt labdáját Williams fejelte a Lyon kapujába (1-1)! Ám az öröm nem tartott túl sokáig, hat perccel ezután zseniális góllal került ismét előnybe a francia gárda! A 75. minutumban Cornet labdákat Traore juttatta sarokkal a kapu a (1-2)! Nem adta fel azonban az Everton, mely igyekezett legalább egy pontot otthon tartani. A 85. percben Calvert-Lewin löketét védte a vendégek hálóőre. Végül kettővel is nyerhetett volna a Lyon, amely a 87. minutumban Ferri révén talált volna be, ám Pickford a helyén volt. Ám ez sovány vigasz a liverpooli klub játékosainak számára, ugyanis végül a vendégek örülhettek, 1-2 állt az eredményjelzőn a lefújás után, ami azt is jelentette, hogy az Everton továbbra is nyeretlen maradt, és 1 ponttal utolsó, és a továbbjutási esélyei is megcsappantak féltávnál, míg a Lyon első sikerét aratva megerősítette második helyet a tabellán!

UEFA Európa-liga, 3. forduló • E-csoport
Everton – Lyon • 1-2 (0-1)
Helyszín: Goodison Park, Liverpool. Vezette: Bas Nijhuis (holland)
Gólszerzők: Williams (69.), ill. Fekir (6. – büntetőből), Traore (75.)
Sárga lapok: Lookman (55.), Williams (65.), ill. Traore (65.)
Kiállítás:

Everton: Pickford – Martina, Keane, Williams, Holgate – Davies, Schneiderlin (Schneiderlin, 57.), Klaassen (Lookman, 46.) – Mirallas (Ramirez, 68.), Calvert-Lewin, Vlasic. Vezetőedző: Ronald Koeman

Lyon: Lopes – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marcal – Tousart, Aouar – Traore, Fekir (Ferri, 61.), Depay (Ndombele, 89.) – Maolinda (Maolinda, 70.). Vezetőedző: Bruno Génésio


IMG_20171020_060703Az Atalanta továbbra is veretlen! Ezúttal második sikerét aratta a bergamói klub (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

A csoport másik találkozóján az élen álló, és eddig veretlen, 4 pontos Atalanta ellen a ciprusi Apollon Limasszol lépett pályára. Természetesen az olasz klub volt a meccs esélyese, ám az Apollon az első körben kis híján legyőzte az Evertont is idegenben.

A papírformát már az elején érvényre juttatta az olasz együttes, amely a 12. percben előnybe került! Ekkor Spinazzola labdáját Ilicic lőtte be közelről, az eredmény pedig a fordulásig már nem is változott (1-0).

A szünet után viszont szinte azonnal növelte volna előnyét a bergamói klub, de Gomez lövését védte Bruno Vale kapus – nagy mentés volt. Az 59. minutumban azonban megszületett az egyenlítő gól! Jakolis beadása után Schembri fejelte be a labdát (1-1)! Ám sokat nem kellett várni arra, hogy újra vezessen az Atalanta – öt perccel később a szögletből beívelt labdát Petagna fejelte be (2-1)! Majd ezután még gyorsabban jött az újabb találat, és a 66. percben már kettővel ment az olasz együttes! A mindent eldöntő találatot Freuler szerezte, az első gólszerző, vagyis Ilicic pedig az asszisztot adta (3-1)!

A vége tehát 3-1 lett, újabb sikerével pedig szárnyal az Atalanta, amely féltávnál 7 ponttal áll az élen veretlenül, és közel a továbbjutás lehetősége, míg az Apollon utolsó 1 pontot begyűjtve eddig, és nagy eséllyel nem jut már be a kiesés szakaszba.

UEFA Európa-liga, 3. forduló • E-csoport
Atalanta – Apollon Limasszol • 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Ilicic (12.), Petagna (64.), Freuler (66.), ill. Schembri (59.)

Az E-csoport állása a 3. fordulót követően

IMG_20171020_071141


Az ‘F’ jelű kvartett egyértelműen a döntetlenek csoportja, amely ennek köszönhetően igencsak kiélezetten alakul.

A tegnap esti találkozók egyaránt 1-1-es döntetlent hoztak. A Zlin – København találkozón már az elején gyors gólváltással kialakult a végeredmény. A lefújáshoz közeledve a pályára nagyon leereszkedett a köd, félbe is kellett szakítani a találkozót, ám befejezték a meccset a felek, de a végén már nem esett gól.

Eközben a Lokomotiv Moszkva a meglepően jól teljesítő moldáv Sheriff Tiraspol otthonába látogatott, és az orosz nagycsapat ellen is pontot szerzett a hazai gárda, hiába vezettek a vendégek. Az már csak plusz, hogy a tiraszpoli alakulat többször is talált kaput, mint az orosz főváros együttese, a moszkvai gárda pedig első gólját kaptam az El mostani kiírásában! Ezen a találkozón is kialakult a végeredmény már az első játékrészben. Az élen maradt a Lokomotiv viszont, amely egyedüliként a csoportban tudott már nyerni, ugyanis legyőzte korábban a Zlin csapatát simán.

UEFA Európa-liga, F-csoport, 3. forduló
Zlin – FC København • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Diop (11.), ill. Ankersen (19.)

Sheriff Tiraspol – Lokomotiv Moszkva • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Badibanga (31.), ill. Miranchuk (17.)

Az F-csoport állása a 3. fordulót követően

IMG_20171020_071200

Nagy Dávid