Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hitzfeld: “Ezért nem tud klasszis szélsőt igazolni a Bayern…”

Évek óta téma a Bayernnél a szurkolók által “Robbéry”-ként aposztrofált Arjen Robben – Franck Ribéry páros utódjainak leigazolása, valamint idén nyáron felröppent a kérdés, hogy miért nem hajlandó igazán komoly pénzeket fordítani egy klasszis igazolásra a német sztárcsapat? Korábbi vezetőedzőjük, Ottmar Hitzfeld válaszolt ezekre…

hitzfeld

A Bayern München csapatát kétízben is menedzselő mester, Ottmar Hitzfeld (forrás: sportbild.de)

Tegnap esti SportBildnek adott interjújában Hitzfeld a következőképp nyilatkozott a német rekordbajnok helyzetéről: “Mindig nehéz döntés, amikor olyan játékost kell eltávolítani a csapatból, akivel az rengeteg sikert ünnepelhetett, és aki korszakalkotó egyéniség volt. Magam is éltem át hasonlót: 2002-ben meg kellett válnom a Bayern csapatkapitányától, Stefan Effenbergtől… Ilyen esetekben jön egy kellemetlen öltözői légkör, és a kritikus nyilatkozatok a médiában.”

Azonban amikor arról kérdezték, hogy ezzel Ribéry és Robben távozását sürgeti-e, meglepő módon nemleges választ adott: “Nem, ilyen messze nem mennék el. Ribéry és Robben még hozzák a Bayern-szintet, és Robben például még biztosan sokáig csúcsformában lesz. Csupán azt mondom, hogy a klubvezetést erősen gondolkodóba ejti, amikor 33-34 éves játékosok vannak a keretben…”

“Hiszen amíg ők a csapatban vannak, addig nem szerződtethetnek klasszis játékost az ő posztjukra.”

Sokan már veszett fejszének látják az ő pótlásukat, és Sané, illetve de Bruyne elszalasztása miatt keseregnek. Hitzfeld erről így vélekedik: “A futball nem így működik. Amikor igazolsz egy sztárjátékost, egy másiktól meg kell válnod. Nem fognak klasszisok tartósan a padon ücsörögni. Amikor Ribéryt leigazoltam, 25 millió euróba került, és klubrekordot jelentett. Most az ilyen játékosok 50-100 miliókért váltanak csapatot…”

A tapasztalt szakember tökéletesen rávilágított a müncheni klub válságának okaira, azonban sejtelmes szavai csupán a probléma okát, és nem megoldását vázolták fel. Mit kellene tenniük? Távolítsák el a közelmúlt sikereihez nagyban hozzájáruló öregeket, és igazoljanak rögtön közel-klasszis szélsőket elfogadható áron? Vagy várják meg, amíg Robbéryék önként hagyják el a klubot, és fiatalokkal pótolják majd akkor őket?