Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai fordulatok után a Chelsea legyőzte a Watfordot! – videóval

A Premier League 9. fordulója szombat kora délután tovább folytatódott. A szezon egyik meglepetése a Watford a hullámvölgyben lévő címvédő Chelsea otthonába látogatott. Antonio Conte együttese.

2082

Zsinórban három nyeretlen mérkőzéssel várhatta a Watford elleni hazai találkozót. A londoni kékek hétközben a Bajnokok Ligájában sem tudtak győzni az olasz AS Roma ellen pedig már kétgólos előnyben is voltak, de megkellett elégedniük az egy ponttal. A bajnokságban pedig zsinórban két vereséget szenvedett el Antonio Conte együttese, hazai pályán a Manchester City-től valamint idgenben is kikapott a címvédő, éppen a Chelsea ellen szerezte meg első pontjait és góljait a Crystal Palace. A Watford eddig a szezon meglepetése, hiszen az előkelő negyedik helyen állnak Silva tanítványai a tabellán. Mindössze a kínos hazai 6-0-ás vereség a City ellen szemet szúró a Watford idei eredményein. A lódarazsak a legutóbbi fordulóban elképesztő fordítással hazai pályán drámai győzelmet arattak az Arsenal ellen.

Bátran kezdte a találkozót a Watford és a találkozó első perceiben többet is birtokolták a labdát. A hazaiak azonban magukhoz ragadták a kezdeményezést és folyamatosan átvették a játék irányítását, aminek következtében komoly fölénybe kerültek a londoni kékek. A 12. percben első komoly lehetőségét ki is használta a címvédő és Hazard passzát követően Pedro mesteri mozdulattal tekert a bal felsőbe a kapufa segítségével. – 1-0! Nem sokkal később a 19. percben Fabregas került ziccerbe, de a spanyol megpróbálta átemelni Gomes kapust, aki azonban résen volt és lehúzta Fabregas kísérletét könnyedén. A bekapott gól kissé megfogta a vendégeket és nagyon nem is tudtak komoly lehetőségeket kialakítani Courtois kapuja előtt. Nem úgy a hazaiak, a 23. percben Bakayoko lövését kellett blokkolni a Watford védelmének. Majd egy percre rá Pedro kis híján megszerezte önmaga és csapata második gólját is, lövése azonban elsuhant a bal kapufa mellett. A Watford előtt leginkább pontrúgások után adódtak lehetőségek, a 31. percben adódott az egyik legnagyobb mikor Tom Cleverley szabadrúgását védte bravúrral Courtois. A hajrában a vendégek aktívabbak lettek miután több terület nyílott előttük. A 33. percben Richarlison lövése könnyed falatnak bizonyult a Chelsea hálóőrének aki könnyedén hárított. Öt perccel az első játékrész vége előtt Fabregas bal alsóba tartó kapáslövését védte könnyedén Gomes. A hidegzuhany a hazaiak számára az első félidő ráadásban érkezett, mikor egy beadást követően nem tudtak tisztázni a londoni védők és Doucouré nem lacafacázott sokat és kapásból a jobb alsóba bombázott, Courtois pedig már nem tudott odaérni. – 1-1!

3065

A második félidő elejét elképesztő ütemben kezdte a Chelse, Conte láthatóan feltüzelte az övéit, ez pedig remek második félidőt ígért a semleges nézőknek mivel a címvédőnek támadnia kellett, míg a Watford kontrákra rendezkedhetett be. Nem is kellet sokáig várni az első kontrára, a 49. percben Richarlison találta magát százszázalékos zicccerben, de nem tudta a kapuba lőnni a vendégek vezető gólját. Egy perccel később a Chelsea már nem tudta elkerülni a gólt, Richarlison hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pereyrát, aki higgadtan a kapu bal oldalába helyezett. – 1-2! A második játékrészben hamar megtört a Chelsea lendülete, miután a vendégek fordítottak ez pedig valósággal sokkolt a hazai publikumot és Antonio Contét aki döbbenten figyelte, hogy csapatát lefocizza hazai közönsége előtt a pályáról a Watford. A találkozó 54. percében Richarlison rövid időn belül második ziccerét puskázta el, ezúttal közveten közelről fejelt a kapu jobb oldala mellé. A találkozó folytatásában kiegyenlített lett a játék, de a hazai együttes előtt komoly egyenlítési lehetőség nem adódott. A 71. percben azonban mégis összejött az egyenlítés a csereként beálló Batshuayi egyenlített miután Pedro középre tett labdája után hajszálpontosan fejelt a bal felsőbe védhetetlenül. – 2-2! A mérkőzés hajrájában a címvédő Chelsea került fölénybe és Batshuayi révén meg is fordíthatták volna a találkozót, de a belga a 82. percben fölé durrantott. A Watford nem is tudta kihúzni a Chelsea elképesztő nyomását az utolsó percekben és a 88. percben Azpilicueta volt jó helyen és a kapuba fejelte a londoni kékek harmadik gólját, Willian remek beadását követően. – 3-2! A hajrában a Chelsea bebiztosította győzelmét a ráadásban Batshuayi ziccerét követőn, ezzel pedig két vereséget követően ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot Conte együttese.

Chelsea – Watford 4-2 (1-1)
Helyszín: Stamford Bridge, London, Vezette: Moss
Gólszerzők: Pedro (12.), Batshuayi (71., 90+4.), Azpilicueta (88.) ill. Doucouré (45+3.), Pereyra (50.)
Sárga lapok: Rüdiger (23.), Morata (56.) ill. Holebas (13.), Mariappa (19.), Kiko (78.)
Kiállítás:  

Chelsea: Courtois – Cahill, David Luiz, Rüdiger – Alonso (Willian 68.), Bakayoko, Fabregas, Azpilicueta – Hazard, Morata (Batshuayi 61.), Pedro (Zappacosta 87.). Vezetőedző: Conte

Watford: Gomes – Mariappa (Gray 90.), Kabesele, Britos – Kiko, Cleverley, Doucoure, Holebas – Pereyra (Carrillo 65.), Deeney (Watson 80.), Rihcarlison. Vezetőedző: Silva.

https://www.youtube.com/watch?v=l6wzWbGlfP0

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor