Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sima Valencia győzelem a Sevilla elleni rangadón – videóval

Továbbra is lehengerlő formában futballozik a Valencia, aki ma este a La Liga 9. fordulójában nagyon könnyen győzte le a Sevillát, ráadásul négy gólt is lőttek nekik. Zaza ismét betalált, Guedes pedig duplázott. A nap korábbi mérkőzésein a Levante nem bírt a Getafével, a Betis pedig az előző fordulóban szenvedett vereség után ismét nyerni tudott. 

w_900x700_21184530valencia-sevilla15

Forrás: laliga.es

Valencia – Sevilla: 4-0 (1-0)
Helyszín: Mestalla Stadion (Valencia) Vezette: Estrada Fernandez
Gólszerzők:  Guedes (43. 90+2.), Zaza (51.), Mina (85.) ill. –
Sárga lap:  Zaza (60.), Parejo (88.) ill. Nolito (9.), Lenglet (14.), Pizzaro (27.), Corchia (37.)
Kiállítás:  – ill. –

Valencia: Neto, Gaya, Murillo, Gabriel, Montoya, Guedes, Kondogbia, Parejo, Soler (Latore, 89.), Rodrigo (Pereiera, 82.), Zaza (Mina, 71.). Vezetőedző: Marcelino

Sevilla: Rico, Mercado, Kjaer, Lenglet (Corchia, 30.), Escudero, Banega, Pizzaro (Krohn-Dehli, 76.), Navas, Vazquez, Nolito (Sarabia, 68.), Muriel. Vezetőedző: Eduardo Berizzo

Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt a felek között. Mindkét csapat a nyílt támadó játékot preferálta, de nagyobb gólhelyzetekig egyikük sem jutott el a meccs elején. A Valenciánál leginkább Zazára játszották ki a labdákat, a Sevillánál pedig Muriel próbált a legtöbbször helyzetbe kerülni. A vendég csapat elég agresszívan játszott, ez megmutatkozott a sok sárga lapban, amit felmutatott nekik a játékvezető. Nagyobb helyzet nélkül zajlott le a félidő, aztán a 43. percben mégis megszerezte a vezetést a Valencia. Goncalo Guedes szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a jobb felső sarokba ment. Ezzel zárult az első játékrész.

A második játékrészt a hazai csapat kezdte jobban, annyival, hogy az 51. percben jött a második góljuk. Simone Zaza kapott remek passzt, majd egy az egyben vihette a labdát a kapusra és a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Azután egy időre beszorította a Sevilla a hazaiakat, de csak szögletekig jutottak, mivel sikerült mindig az utolsó pillanatban mentenie a Valencia védőinek. A 70. percben Zaza duplázhatott volna, de hiába érkezett teljesen egyedül a kapu elő, nem tudta átvenni Carlos Soler passzát.  A 74. percben Rodrigo vette át a labdát a tizenhatoson belül és lőtt is, de Rico bravúrral védett. A Sevilla legnagyobb helyzete a 76. percben jött, amikor Muriel fejelhetett egy hajszálpontos beadás után, de a labda centikkel a kapufa mellett szállt el. A Sevillának esélye sem maradt, sőt a 85. percben már a harmadik gólját szerezte meg a Valencia. Guedes passzolt Santi Mina lábai elé, aki a tizenhatoson belülről a hálóba lőtt. De itt még nem volt vége a meccsnek és a gólgyártásnak, mivel a 92. percben Guedes a második gólját szerezte meg a meccsen, a Valencia pedig a negyediket. Ezzel zárult a mérkőzés.

Levante – Getafe: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Morales (62.) ill. Fajr (59.)
Sárga lap:  Lerma (42.) ill. Arambarri (5.), Cala (4.), Portillo (90.)
Kiállítás:  – ill. –

Nem volt sok különbség a két csapat közt a mérkőzésen, helyzeteket mindkét oldalon ki tudtak alakítani. A 38. percben a Getafe megszerezhette volna a vezetést, amikor Amath Diedhiou betalált a hálóba, de a gólt érvénytelenítették les miatt. Végül az 59. percben mégis betaláltak. Szögletet végezhetett el a vendégcsapat, a labda pedig Cala elé érkezett, aki lövésével eltalálta a jobb kapufát. A kipattanót Faycal Fajr szerezte meg, aki végül a kapu bal alsó sarkába lőtte a játékszert. Nem kellett azonban sokat várni a Levante találatára sem. A 62. percben Antonio Luna  látta meg jól, hogy Jose Morales érkezik a kapu elé, aki passza után, a kapu bal oldalába lőtte a labdát. Később eddig csapat sem tudott már változtatni az eredményen.

Betis – Alaves: 2-0 (1-0)
Gólszerzők:  Sanabria (14.), Alexis (75. – öngól) ill. –
Sárga lap: Garcia (30.), Amat (74.) ill. Munir (39.) Wakaso (77.)
Kiállítás:  – ill. –

Egyértelműen a Betis dominálta a meccset, és már a 14. percben megszerezték a vezetést. Antonio Sanabria csapott le egy briliáns keresztlabdára és a kapu bal oldalába fejelt védhetetlenül. A 19. percben egyenlíthetett volna az Alaves, amikor Mubarak Wakaso gyönyörű szólója után lőhetett, de védeni tudott a kapus. Ilyen helyzeteik voltak még a vendég csapatnak, de a befejezésekkel problémáik voltak. A 65. percben Alvaro Medran egyenlíthetett volna, de szabadrúgását bravúrral védeni tudta Adan. A 75. percben azonban azonban Alexis próbált menteni a saját kapuja előtt, de a labda a lábáról a hálóba pattant, ezzel növelve az ellenfél csapat előnyét. Még volt lehetőségük a harmadik gól megszerzésére is, de ez végül nem történt meg, és maradt ez az eredmény.