Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valencia – Sevilla rangadóval folytatódik a spanyol bajnokság – előzetes

Folytatódik a spanyol bajnokság, azaz a La Liga a 9. fordulójával. A Barcelona nem 100 százalékos többé, hiszen csak egy döntetlenre futotta az Atletico Madrid ellen, a Valencia a Betis legyőzésével elfoglalta a második helyet, míg a Real Madrid csendben feljött a harmadik helyre. Lássuk, mi vár ránk a hétvégén!

w_900x700_14224024_apa0793

Nem bírt egymással a Barca és az Atletico (Forrás: laliga.es)

A fordulót most szombaton kezdik meg. Az első mérkőzésen két újonc találkozik egymással, a Levante és a Getafe, majd ezt követi a Betis – Alaves találkozó. A vitoriai klub már egy győzelmet elkönyvelhet magának a bajnokságban, de az előző fordulóban kikaptak, ahogy a Betis is. Kora este játsszák a Valencia – Sevilla rangadót. A Denevérek nagyon jó formában futballoznak, a második helyen is állnak a bajnokságban jelenleg, és a Sevilla is egy-két botlástól eltekintve jól játszik. Ha nyerni tudnak szombaton, akkor még ellenfelüket is megelőzhetik a tabellán. A napot a Barcelona – Malaga összecsapás zárja. Az andalúziai csapat az elmúlt években rendre megnehezítette a katalánok dolgát, de ez minden bizonnyal a szombati mérkőzésen nem így fog történni. Nagyon rossz formában van a Malaga, eddig mindössze 1 pontot sikerült szerezniük, amellyel természetesen a tabella legalján foglalnak helyet. A Barcelona azonban magabiztosan vezet, még úgy is, hogy csak döntetlenezni tudott az Atletico Madriddal az előző fordulóban.

Vasárnap ebédidőben kezdődik a Villarreal – Las Palmas találkozó. Bakambu vezérletével már a nyolcadik helyen áll a Villarreal, és most a kanári-szigeteki csapat lehet az új áldozata. A Las Palmas a legutóbbi négy meccsén zsinórban kikapott. Ezt követően az Atletico Madrid a Celta Vigo otthonában lép majd pályára. Simeone gárdájának javulnia kell, főleg a csalódást keltő BL-meccsük után, de hiába vezettek a Barcelona ellen is az előző fordulóban, az utolsó percekben elvesztették a vezetést. Most a Celta Vigo ellen javíthatnak. Fél hétkor játsszák a Leganes – Athletic Bilbao mérkőzést. Kiváló formában játszik a tavalyi újonc, jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán, és már négy mérkőzés óta gólt sem kaptak.  A Bilbao viszont jelenleg hullámvölgyben van, ezt pedig kihasználhatja a Leganes. A napot a Real Madrid – Eibar találkozó zárja. Nem igazán megy a királyi gárdának a Bernabeuban eddig a bajnokságban, az első hazai győzelmüket két fordulóval ezelőtt az Espanyol ellen szerezték csak meg. Az Eibar jelenleg a tizenhatodik a tabellán, így kötelező lenne a győzelem ellenük, főleg, hogy tartaniuk kell a lépést az első helyezett Barcelonával. Cristiano Ronaldo a múlt héten végre megszerezte első bajnoki gólját, és biztosan nem akar majd megállni ennél.

Hétfőre két mérkőzés marad. Az első a Real Sociedad – Espanyol találkozó, ahol mindkét csapatnál helyezéseket érhetnek a megszerzett pontok, a másik pedig a Deportivo – Girona összecsapás.

A 9. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Levante – Getafe
16:15 Betis – Alaves
18:30 Valencia – Sevilla (TV: Sport 2)
20:45 Barcelona – Malaga (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Villarreal – Las Palmas
16:15 Celta Vigo – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
18:30 Leganes – Athletic Bilbao (TV: Sport 1)
20:45 Real Madrid – Eibar (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

20:00 Real Sociedad – Espanyol
21:00 Deportivo La Coruna – Girona

A bajnokság állása a 9. forduló előtt:

Screenshot_2