Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: Barca B bravúr a listavezető ellen! – videóval

Nagyon jól kezdett az FC Barcelona B csapata a listavezető Osasuna otthonában, ám a katalán fiatalok rutintalansága már az első félidőben kiütközött, és a szünet után tetőzött be igazán.

barcab001

A spanyol másodosztály 11. fordulójának nyitányán az FC Barcelona legendás utánpótlásának végtermékei látogattak a bajnokságot vezető Osasuna együtteséhez. A mostani szezonban mindkét együttesnek újnak számít a LaLiga2 küzdelemsorozata: lévén a pmaplonaiak a nagy liftezés közepette a tavalyi évet az élvonalban töltötték, míg a Barca B több évnyi szenvedés után végre visszajutott a harmad osztályból.

Alig fél óra elteltével már 0-2 volt a vendégeknek! Előbb a 2015-ben U19-es Eb-t nyert Concha, majd az egyik legígéretesebb katalán tehetség, a már a nagy sztárok által is elismert Carles Alena köszönt be az Osasuna kapujába. A korábbi remek kiegészítő ember, Gerard López vezette B csapat igyekezte ugyanazt a szellemes, ötletes játékot játszani, mint a klub többi korosztálya.
Csakhogy a hazaiak már az első félidőben szépítettek Quique révén. A második félidő pedig alig kezdődött el, de már 2-2 állt az eredmény jelzőn. A korábbi Barca és Arsenal nevelés Fran Merida egalizálni tudott. Igaz, a többre hivatott középpályás alig negyedórával később már mehetett is zuhanyozni egy felesleges feltartást követően, amiért a második sárgalap helyett azonnal pirosat is kapott.
Az emberelőny, és a labdabirtoklási fölény ellenére azonban nem tudott még így sem elég határozott lenne a kapu előtt a Barca B. A hondurasi Lozano Colon egyelőre vakvágánynak tűnik az ék szerepében: míg tavaly a Tenerife mezében 33 meccsen 10 gólt szerzett, idén 9 fellépésen alig 2 gólnál jár. A helyére beállt Marc Cardonaban a szurkolók is több fantáziát látnak, kérdés, hogy a szakmai stáb mikor ad neki több lehetőséget a bizonyításra. Ugyanis a 90. percben beállni nem túl hálás szerep…

Osasuna – FC Barcelona B 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Quique (35. perc), Merida (47.), ill. Concha (22.), Alena (32.)

A LaLiga 2 pillanatnyi állása:

laliga220171021

A tegnap esti meccs gólja (grátiszként pedig Merida kiállítása):

Balogh József