Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtört a Dortmund? Ezúttal sem nyert a Bosz-csapat!

A Peter Bosz által irányított Borussia Dortmund a Niko Kovac vezette Eintracht Frankfurt otthonába látogatott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójának szombati játéknapján. 

22552447_2077988708879765_3696885982644667435_nMinden rá van írva Aubameyang arcára…

1. félidő: Sokáig nem történt semmi említésre méltó momentum, aztán az első jelentősebb szituációból viszont rögtön meg is tört a gólcsend. A 18. percben Marc Bartra átadását követően Nuri Sahin vette be közvetlen közelről Hradecky kapuját, s szerezte meg a vezetést csapatának. A 37. minutumban Niko Kovacnak kényszerű cserét kellett végrehajtania, a sérült Chandler helyére Salcedo szállt be. Az első félidő további részében nem történt különösképpen semmi érdemleges, a Dortmund futballistái 1-0-ás előnnyel vonulhattak pihenőre. 

2. félidő: A második játékrészt erősen kezdte a hazai gárda, azonban a Frankfurt rendre elherdálta a helyzeteit, s erre Kovac csapata rá is fázott, hiszen az 57. percben Philipp tovább tudta növelni a Dortmund előnyét. A 63. minutumban visszatért a remény a frankfurtiak számára, ekkor Bürki kaszálta el Rebicset, melynek köszönhetően a játékvezető büntetőt ítélt a javukra. A tizenegyest az Eintracht francia gólfelelőse, Sebastien Haller magabiztosan értékesítette. A BVB részéről gyorsan jöhetett volna a válasz, ám a 66. percben Pulisic lövését védeni tudta Hradecky. A 68. minutumban akcióból is bevette Bürki hálóját az Eintracht Frankfurt, a hazaiak egyenlítő találatát Wolf jegyezte. A Dortmund tehát ezúttal sem tudott nyerni, úgy fest, Peter Bosz csapata kimerülőben van az utóbbi hetek alapján…

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 2-2 (0-1)
Helyszín:
Commerzbank-Aréna, Frankfurt; Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők:
Haller(63., büntető), Wolf(68.) ill. Sahin(18.), Philipp(57.)
Sárga lapok:
Gacinovic(40.) ill. Weigl(45.), Bürki(63.), Bartra(90.)
Kiállítás:

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Russ(Hrogta 62.), Hasebe, Abraham – Chandler(Salcedo 37.), Gacinovic, Boateng, Willems – Wolf(Tawatha 76.), Haller, Rebic. Vezetőedző: Niko Kovac. 

Borussia Dortmund: Bürki – Toljan, Subotic, Bartra, Castro(Kagawa 62.) – Götze, Weigl(Zagadou 62.), Sahin – Pulisic, Aubameyang, Philipp(Sancho 83.). Vezetőedző: Peter Bosz. 

A mérkőzés 33. percében a hazaiak Gregoritsch találatával megszerezték a vezetést, a félidő időben már nem történt változás. Sokáig úgy tűnt, nem újabb gól, s válasz sem a vendégek részéről, ám a 77. minutumban Fullkrug révén egyenlített a Hannover. A véghajrában aztán ismét jött Fullkrug, s begyűjtötte a három pontot a csapatának. 

Augsburg – Hannover 1-2 (1-0)
Gólszerzők:
Gregoritsch(33.) ill. Fullkrug(77., 89.)
Kiállítás: