Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Derbivel jön a 13. forduló – előzetes

Kinek hoz szerencsét a tizenhármas szám? Mire megy a Derbin a két rivális? Folytatja-e hullámvasutazását a Vasas?

UjpestFradi629

A fenti kérdésekre majd csak szombat este kapunk választ, de az elvitathatlan, hogy lesznek hiányzói például a Derbinek. A Ferencvárosnál Thomas Doll nem ülhet le a kispadra, lévén egy hete Bognár játékvezető elküldte a kispadtól, míg a sérültek közül Gera Zoltán biztosan nem lép pályára. De lesz egy hiányzó a másik oldalon is, lévén Mohl Dávid térdbántalmai miatt kénytelen a lelátóra ülni. Hogy aztán a jelenlegi formát tekintve ki örülhet a végén, teljesen megjósolhatatlan. Bár a Ferencváros valamivel jobb szériában van, nem mehet biztosra. A zöld-fehérek másodikok a bajnokságban, szemben az Újpest kilencedik helyével.

A múlt hétvégén ismét pontokat veszítő Videoton a Puskás Akadémiát „látja vendégül”. Jogos az idézőjel, hiszen jelen pillanatban a székesfehérváriak is a Pancho Arénában játszák hazai bajnoki meccseiket, ám ezúttal semleges helyszínen, az Új Hidegkuti stadionban játszanak. Nem lesz egyszerű feladata Marko Nikolic-nak, habár Danko Lazovic visszatérhet, így aztán Pintér Attila is törheti a fejét, miként semlgesítsék tanítványai a szerb támadót. Viszont nincs kimondottan jó formában egyik csapat sem, hiszen legutóbbi öt bajnokiján mindössze hét pontot szerzett a PAFC – legutóbb a Ferencváros ellen egyet – szemben a Videoton nyolcával.

Igencsak hullámzóan teljesít a Vasas, amit bizonyít a tabellán elfoglalt helye is; az angyalföldiek utóbbi öt meccsükön kilenc pontot szorgoskodtak össze, viszont igencsak gólképesek. A csapat meccsein esik átlagban a legtöbb gól, többek között erről tanúskodik a Honvédnak lőtt négy, valamint a Diósgyőrtől és korábban a Fraditól kapott öt is. Mindez a legutóbbi öt bajnoki mérlege. Ami szombati ellenfelüket illeti, a sereghajtó Balmazújvárost fogadják, mely utóbbi öt találkozóján mindösszesen két pontot tudott begyűjteni, viszont nem lehet azt mondani, hogy túlságosan megszórják a hajdúságiakat. Bár erre szokták volt mondani, inkább egyszer sokgólos vereség, mint sokszor egygólos. Nos, a Balmaznál pont utóbbira van példa az elmúlt időszakból. Horváth Ferencnek van tehát dolga bőven, hogy javítsa együttese teljesítményét.

Edzőváltáson esett át a hét elején a Mezőkövesd, miután sorozatban szenvedte el a vereségeket, így most a matyóföldiek a legrosszabb formában lévő együttes. Kérdés, Kuttor Attila nem egész egy hét alatt mennyi önbizalmat tudott plántálni övéibe. Főleg úgy, hogy a mezőny egyik legstabilabb csapata, a Paks ellen kellene három pontot szerezni, hogy ellépjenek a kiesőhelyről. Annak tükrében pedig nehéz feladatnak ígérkezik, hogy a Paks jelen pillanatban a harmadik legjobb formát mutató együttes.

Kiesés elkerülése kontra dobogós remények, azaz Haladás és Debrecen csörte is színesíti a palettát. A hajdúságiak már a harmadik helyen állnak a gyenge szezonkezdést követően, míg a vasiak a kieső helyek közeléből várják a találkozót. Ráadásul kedden vereséget szenvedtek a Vasastól, ami még jobban megcsappantotta az önbizalmat. Az sem mellékes tény, hogy a zöld-fehérek két vereség után látogatnak Debrecenbe.

K. O. után lép pályára a DVTK és a Honvéd. A miskolciak nagy verést mértek legutóbb a Vasasra, míg a kispestiek nehezen gyűrték le a Haladást. Ráadásul kettős rangadóra készülhetnek a csapatok hívei, hiszen a fél négykor kezdődő Debrecen – Haladás után lépnek pályára a Nagyerdei stadionban. Garantált a hangulat.

A program:
október 21., szombat
15.30 Paks – Mezőkövesd 
Paks, vezeti: Berke Balázs

15.30 Ferencváros – Újpest – tv.: M4 Sport
Groupama Aréna, vezeti: Iványi Zoltán

15.30 Videoton – Puskás AFC 
Új Hidegkuti stadion, vezeti: Kassai Viktor

15.30 Debrecen – Haladás
Nagyerdei stadion, vezeti: Erdős József

15.30 Vasas – Balmzaújváros 
Szusza stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

18.00 Diósgyőr – Honvéd – tv.: M4 Sport
Nagyerdei stadion, vezeti: Szabó Zsolt

A bajnokság állása:

nb1tab

~GS~