Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megszenvedett, de győzött a Vidi!

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a listavezető Videoton a Puskás Akadémia ellen meccselt. A legutóbb a Fradi ellen pontot szerző alakulat az első helyen álló székesfehérvári klub dolgát is megnehezítette.

101506Nehezen, de legyűrte a Vidi a Puskás Akadémiát! (forrás: vidi.hu)

A bajnoki tabella élén álló Videoton a Puskás Akadémia ellen lépett pályára az NB I 13. fordulójában. A talakozora a fővárosban került sor, az MTK pályáján, azaz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A 4. minutumban máris beköszönt volna a Vidi – Géresi beadását Henty tűzte kapura, ám helyén volt Hegedűs, így nem született gól. Három perccel ezután újból Géresi volt a fehérvári támadás indítója, Lazovics lövése ezután viszont nem okozott gondot a Puskás Akadémia hálóőrének. Nem állt le a Vidi ezek után sem – a 8. minutumban Lazovics 23 méterről elvégzett szabadrúgását védte bravúrral Hegedűs, ismét elmaradt a gól, pedig érett a találat. A 11. percben a beívelt szabadrúgást követően Stopira fejelte be a labdát a kapu, mégsem került előnybe a Videoton, hiszen Kassai a gól közben, vagy azt megelőzően szabálytalanságot látott, így érvénytelenítette a találatot, maradt a gólnélküli döntetlen. A 19. percben Géresi fejjel próbált eredményes lenni, de Hegedűs ekkor is résen volt, majd a 25. percben Kovácsiknak is akadt dolga, és a védelemben Fiolának szintén, de gól a túloldalon sem született. Félórához érve Varga sérülés jeleit mutatta, majd le is kellett cserélni, helyét pedig Suljic vette át a 33. minutumban. Az első játékrész utolsó lehetősége is a Vidi előtt adódott. A 42. percben Géresi fejelhetett, de a labda fölé szállt, így 0-0-val ért véget a mérkőzés első fele.

A fordulás után folytatta a nyomást a Videoton, a 49. percben máris gólt szerzett volna az éllovas, ám Lazovics szöglete nyomán Stopira fejese fölé szállt. Majd három perccel ezután Stopira ívelt be, Juhász is fejjel igyekezett eredményes lenni, ennek megakadályozására pedig Hegedűsnek kellett bravúrt bemutatnia! A 66. percben is Hegedűs volt az egyik főszereplő, Henty lövését is védte, nem akart góllá érni az egész meccses nagy fölénye a Vidinek. A 71. minutumban a Videoton beadása következtében egy Puskás Akadémia játékos kezében akadt el a labda a tizenhatoson belül, Kassai viszont nem adott tizenegyest. Ráadásul a túloldalon Prosser találhatott volna be, de Kovácsik megoldotta a helyzetet. A 87. percben Stopira újabb próbálkozását is védte a felcsúti klub kapusa! Végül csak összejött a gól! A 88. minutumban Juhász szöglet utáni fejesével dőlt el minden (1-0)! Ráadásul még egy Vidi helyzet zárult góllal! A hosszabbítás második percében Henry kapáslövése akadt be (2-0)! Ezzel a Videoton megerősítette vezető helyét a tabellán, míg a Puskás Akadémia maradt a 8. pozícióban.

NB I, 13. forduló
Videoton – Puskás Akadémia • 2-0 (0-0)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest – 1.050 néző. Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Juhász (88.), Henty (90+2.) ill. –

Nagy Dávid