Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Marianót elvétették – kéne majd egy új csatár

Eléggé elszámolták magukat a Real Madridnál, hiszen jelenleg csak két klasszikus centerük van, ami igazából csak egy – elég karcsú ez egy teljes szezonra. Most pedig már azt is tudjuk, hogy Mariano sem térhet majd vissza csak úgy. 

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Fura leírni, de a legutóbbi két BL-kiírást megnyerő Real Madrid csatárgondokkal küzd. Az egy dolog, hogy CR és Bale sérülések és/vagy eltiltások okán sokat hiányzik, ám a sokat bírált Karim Benzema kiesése komoly gondokat okozhat. Ez leginkább azért van, mert nem igazán van helyettese. Tavaly Morata és Mariano volt az a két támadó, akik tehermentesítették a francia gólvágót, idén azonban már egyikük sincs ott. Előbbi jó sok pénzért a Chelsea-t választotta, ahol köszöni szépen, jól van és szórja a gólokat; utóbbi pedig mindössze 8 millió euróért került a Lyonhoz, ahol fantasztikus teljesítményt nyújt.

Ez így elég rosszul jött ki a Real számára, hiszen Benzemának lénygében csak egy cseréje van: a fiatal Borja Mayoral, aki azért még nem tart ott, hogy komoly teher alatt, a nagy meccseken is megoldja a góltermést. A szurkolók és a közvélemény eddig azzal nyugtatta magát, hogy majd a télen ha mást nem, visszahozzák Marianót a Lyontól – ám mint kiderült, az lehet mégsem lesz olyan könnyű menet.

A franciák ugyanis pár napja tudatták a nyilvánossággal, hogy a közhiedelemmel ellentétben nincs visszavásárlási opció Mariano Diaz szerződésében. Tehát ha a spanyolok szeretnék visszavenni dominikai csatárukat, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Innen nézve szinte elkerülhetetlen, hogy a Real ne kezdjen majd csatárra vadászni a téli átigazolási szezonban, egy kimondott ékkel ugyanis talán még ők sem bírnák végigcsinálni a szezont. Illetve de, végig tudnák, csak hát az eredménykényszer…

Januárban nem olyan könnyű jó játékost igazolni, sokkal kevesebb a játékosmozgás. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz nagy mozgástere Florentino Pereznek, de a Real dörzsölt elnöke bizonyára megoldja majd a problémákat. Arról viszont, hogy kik kerültek szóba Benzema mellé, egyelőre nincs sok információ.