Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simázott a ManCity! – videóval

Elég, ha annyit mondunk, hogy a Manchester City ellen pályára lépő Burnley együttesének esetleges ma délutáni győzelme kiválóan fizetett a fogadóirodáknál. Egy vendéggyőzelemmel akár a pénzünk tízszeresét is visszakaphattuk volna. Csoda, hogy végül nem ez történt? Aligha!

mancityVSburnley001

Pedig a Burnley együttese okozott már kellemes meglepetést az elmúlt években a ManCity ellen. Volt részük 2-2-es, sőt 3-3-as döntetlenben is. Sőt, 2015-ben még hazai pályán meg is verték a későbbi bajnokot. Tavaly oda-vissza Manchester City győzelem született. És hát a papírforma nem túl nagy meglepetésre most sem borult fel.
A kékmezesek gólparádéja már csak azért sem volt véletlen, lévén már az ezt megelőző tíz meccsükön ötször is legalább négy gólt szereztek. Bombaformában van tehát a Guardiola csapat, amit a ma délutáni meccs is híven bizonyított.
Nos, ma nem sikerült ugyan a négyes, de a három gól mellé járó három pont és a megszökés a tabella élén azért alighanem jócskán kárpótolja a Cityt.
A bajnoki cím legfőbb esélyesének kikiáltott együttes a félidőben egy pihentető tempót diktálva is magabiztosan szerezte meg a vezetést.
A folytatásban még két gólt lőttek a hazaiak, az Etihad népének legnagyobb örömére. Ederson újra lehúzta a rolót, és mivel David de Gea (MU) ma kettőt kapott a Huddersfieldtől, kiegyenlítetté vált a verseny a legjobb a két legjobb mutatójú kapus között. A brazil és a spanyol portás is négy-négy gólt kapott az idény eddigi kilenc fordulójában. Kettejük teljesítményéhez csak a Tottenham kapusa, Hugo Lloris fogható: a francia ötöt kapott eddig.
Tehát nyert a City, a Burnley nem volt ellenfél.

Manchester City – Burnley 3-0 (1-0)
Helyszín: Etihad Stadium (Manchester); Vezette: Roger East
City: Ederson – Delph, Otamendi, Stones, Walker – David Silva, Fernandinho, De Bruyne – Sané, Agüero, Bruno Silva.
Burnley: Pope – Ward, Mee, Tarkowski, Lowton – Brady, Cork, Defour, Arfield – Hendrick – Wood.
Gólszerzők: Agüero (30. perc-bünetetőből), Otamendi (73.), Sané (75.), ill.
Sárgalapok: Sané (29. perc), Fernandinho (44.), ill. Tarkowski (29.), Cork (52.), Barnes (57.)

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=e2L6nTLyK7U

További eredmények:
Newcastle United – Crystal Palace 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Merino (86. perc), ill. –
Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Chelsea bravúros megverése után ismét pontot szerez a Palace, a vége ismét nullázás lett. Nulla rúgott gól, nulla pont. Ha így folytatja a londoni együttes, a végén még a PL történetének leggyengébb kiesője lehet.

Stoke – Bournemouth 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Diouf (63. perc), ill. Surman (16.), Stanislas (18.-büntetőből)
Későn ébredt a második félidőben a Stoke. A Bournemouth alig 20 perc alatt eldöntötte a meccset, hogy a hátralévő hetven percben már csak koncentrálnia kelljen, de nem feltétlenül védekezésre berendezkedve.

Swansea – Leicester 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Mawson (56. perc), ill. Fernandez (25.-öngól), Okazaki (49.)
A 2016-ban bajnok Leicester április 29-e óta először nyert bajnokit idegenben, ráadásul a Rókák végre elhagyták a dicstelen kiesőzónát.

Balogh József