Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó perces büntetővel verte a bajnokot a Diósgyőr

A debreceni focidélután második meccsén a DVTK és a Honvéd gárdái csaptak össze, a találkozóból a 93. percben a miskolciak kerültek ki győztesen.

ugri

(Fotó: MTI)

A mérkőzés első helyzetét szép támadás után a vendégek alakították ki, Gazdag találta meg Eppelt a tizenhatoson belül, Eppel pedig fordulásból lőtt Antal kezébe. Az első veszélyes diósgyőri megmozdulás pedig Ioannidis nevéhez fűződött, aki a 19. perben 16 méterről lőhetett szabadon, nem volt azonban elég pontos a görög támadó. Egy perccel később pedig meg is szerezték a vezetést Bódog Tamás tanítványai: egy félpályához közeli bedobás után három érintésből jutott el helyzetig a DVTK, Vela szolgálta ki végül Ugrait, aki magabiztosan gólra is váltotta a ziccert. (1-0) A 33. percben aztán a felfutó Eperjesi növelhette volna a DVTK előnyét, ám blokkolták közeli lövését. Ehelyett azonban Holender Filip a 38. percben alighanem a forduló góljával egyenlített: a vendégek szélsője nagyjából a diósgyőri kaputól 20 méterre vett mellre egy szöglet után kifejelt labdát, majd a földről felpattanó labdát gyönyörű mozdulattal vágta Antal hálójába. (1-1) 

Az iramra és a hangulatra különösebb panasz nem lehetett, a második játékrész első említésre méltó lehetőségre azonban így is a 72. percig kellett várni, a harcosan futballozó Lanzafame pókfocis megoldással szerzett labdát a tizenhatos előterében, felrúgták, ám ezt követően szabadrúgása lejött a sorfalról. A 77. percben aztán a túloldalon a csereként beálló Bacsa tört be a tizenhatoson belülre Kamber és Lovric között, utóbbival összeakadt, Szabó Zsolt pedig büntetőt ítélt – Ugrai félmagas büntetőjét azonban Gróf hárítani tudta. A 84. percben pedig Ioannidis fordult be szépen a tizenhatoson belülre Baráth szorításában, Gróf azonban ennél a próbálkozásánál is résen volt. Kocsis Gergő is megszerezhette volna a vezetést Ugrai szöglete után a DVTK számára, ám fejese fölészállt. A 92. percben aztán Bobál karatemozdulata ért újabb büntetőt a Diósgyőrnek, a fiatal hátvéd Busait rúgta arcon. Ugrai már nem volt ekkor pályán, így Ioannidis állt a labda mögé, ő pedig már nem hibázott – ezzel a találattal pedig be is húzta a meccset a Diósgyőr. (2-1)

A miskolciak zsinórban második győzelmüket aratták a gyenge rajt után, ezzel a hat ponttal pedig fel is zárkóztak a hatodik helyre, egy ponttal a mai ellenfél mögé

DVTK – Honvéd 2-1 (1-1)
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei stadion Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Ugrai (20.), Ioannidis (93. – büntetőből) ill.: Holender (38.)
Sárga lapok: Bobál (47., 92.), Kamber (54.), Eppel (62.) ill. Szarka (39.) Nono (40.)Busai (40.)
Kiállítás: Bobál (92.)

DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács  – Vela, Busai, Nono (Kocsis 66.) – Ugrai (Óvári 88.), Szarka (Bacsa 66.), Ioannidis. Vezetőedző: Bódog Tamás

Honvéd: Gróf –  Latifu, Lovric, Baráth, Bobál – Banó-Szabó (Herjeczki 55.), Gazdag (Pölöskei 90.), Kamber, Holender (Laczkó 91.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik Van Der Meer.

A bajnokság állása 13 forduló után:

nb1tabella13

A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba