Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszország: az éllovas Zenit ikszelt a rangadón – videóval

Nagy rangadót rendeztek ma az orosz élvonal 14. fordulójában, ugyanis az éllovas Zenit a fővárosi CSZKA Moszkvához látogatott! Viszont az egész meccsnek nagyobb volt a füstje mint a lángja, nem sok dolog változott, ugyanis pontosztozkodás lett a bajnoki vége.

IMG_20171022_175645Végül a moszkvai és a szentpétervári klub is egy ponttal gazdagodott (forrás: twitter.com/zenit_spb)

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában vasárnap délután rangadót rendeztek a fővárosban. A hazai CSZKA Moszkva vendége a Zenit Szentpétervár volt. A vendégek eddig nagyon magabiztosak a honi első osztályban, hétközben pedig az Európa-liga 3. fordulójában 3-1-re legyőzték orosz földön a Rosenborg csapatát. Ezt megelőző a BL-ben a CSZKA is pályán volt, azonban a szintén hazai környezetben szereplő moszkvaiak 2-0-ra kikaptak a Basel együttesétől. Így hangolódtak tehát a felek a mai bajnokira. A Zenit az első helyről várta a meccset, míg a fővárosiak a harmadikról, csupán 4 ponttal lemaradva riválisuktól.

A meccs első komolyabb helyzete a 9. percben alakult ki, amikor hazai részről a szöglet után Berezutski fejese ment kapura, ám a labdát fogta a hálóőr. Az első félidőben abszolút a moszkvaiak domináltak, a Zenitnek kapura tartó próbálkozása sem volt, viszont a hazaik sem találták be, így az állás a szünetben 0-0 volt. A folytatásban villant egyet a Zenit is, Kokorin az 54. percben fejelt volna gólt, ám a labda fölé szállt. A végéhez közeledve, a 78. minutumban még összehozott egy helyzetet a CSZKA is, ám Kachaev lövését blokkolták, és a lefújásig sem született gól. 0-0-s döntetlennel zárult tehát a forduló nagy rangadója, a Zenit maradt így is az élen, ahogy a moszkvaiak is harmadik helyen.

Orosz bajnokság, 14. forduló
CSZKA Moszkva – Zenit Szentpétervár • 0-0

Bajnoki körkép
A címvédő Szpartak Moszkva jelenleg csak az 5. a Premjer Ligában, 8 ponttal lemaradva az éllovas Zenittől – ma az előző szezon győztese is ikszelt (0-0 az Amkar ellen). Az első helyezett mögött szoros a küzdelem, a Lokomotiv számára még hátra van az aktuális fordulós meccse, de így is a moszkvai csapat egy ponttal előzi a szintén fővárosi CSZKA alakulatát. A negyedik jelenleg az Ural, amely egy ponttal előzi csak a regnáló bajnok Szpartakot, úgy, hogy utóbbinak hátra van még 14. fordulóbeli meccse. A Krasznodar közel áll a top 5-höz, míg tőle kevéssel lemaradva lőtávon belül a Rubin Kazan, valamint az Ufa is, de mögöttük is nagy a verseny, tőlük egy pontra van három klub is. Meglepőbb, hogy a Rosztov csak a 11., ami pedig még inkább meglepetés, hogy a Dinamo Moszkva jelenleg osztályozót érő helyen áll! A Dinamo mellett a Tosno van még ilyen “státuszban” jelenleg, míg a tabellán a Habarovsz és az Anzsi zárja.

A bajnokság jelenlegi állása a 14. fordulóban*

IMG_20171022_180146

*A címvédő Lokomotiv Moszkva számára még hátra van a 14. fordulós találkozója, az Amkar ellen melyre holnap kerül sor, míg ma rendezik meg Anzsi – Arsenal Tula bajnokit is.

Nagy Dávid