Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA-gála: Zinedine Zidane az év edzője!

Hétfő este Londonban, a Palladium színházban rendezték meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) díjátadó gáláját (The Best FIFA Football Awards 2017). 

TELEMMGLPICT000144480524_trans_NvBQzQNjv4BqkzRVrpaG8pgYx8zuruU0oLxVMM-N2Dh3uu4C0ivbnMw

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) díjátadó gáláján a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyerő Zinédine Zidane-t hirdették ki az előző idény legjobb edzőjének. A francia szakembert az előző szezon nyertese a Leicester Cityvel Premier Leauget nyerő Cludio Ranieri díjazta. A francia szakember egyébként az első aranylabdás labdarúgó lett aki, megkapta az edzői elismerést is. Zidane mellett két olasz szakember nevezetesen Antonio Conte a Chelsea valamint Massimilano Allegri a Juventus mestere volt a jelöltek listáján.

A FIFA díjátadó gála első fontosabb mozzanataként kiosztásra került a Puskás-díj, azaz a legszebb gólnak járó kitüntetés. Íme a győztes, KATT.

4600

A gála további részében az újonnan alapított díjat azaz a legjobb kapusnak járó díjat a Juventus hálóőre Gianluigi Buffon kapta akit a Manchester United korábbi legendás hálóőre Peter Shmeichel díjazott.

Ezt követően gazdára talált a legjobb szurkolói díj is egy közönségszavazás alkalmával a skót Celtic Glasgow szurkolói lettek a legjobbak csodálatos élőképüknek köszönhetően.

A nők sem maradtak komolyabb elismerés nélkül, a holland válogatottat Európa-bajnoki címre vezető Sarina Wiegman lett a szezon legjobb edzője.

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor