Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marseille – PSG: Cavani a hős, Neymar a pokolba szállt

Van az úgy, amikor egy döntetlennek is lehet örülni. Kiváltképp egy francia örökrangadón, pláne ha emberhátrányban, az utolsó pillanatban csikarja ki az ember csapata a remit.

neymarpiros001

A most futó szezonban végre régi fényéhez közeli minőségben szerepel a Marseille együttese. Sőt, a kikötővárosiak végre egy Paris SG megszorongatására is képessé váltak. Rudi García mester munkája beérni látszott este, ugyanis az OM bár kontrákra volt berendezkedve, és jóval kevesebb lehetősége is adódott a vendég kapu előtt, a rutinos játékosainak hála kontroll alatt tudta tartani a meccset.

A Marseille kétszer is meg tudta szerezni a vezetést, előbb Luiz Gustavo, majd Florian Thauvin révén, ám a PSG-nek előbb, vagy utóbb, de mindig volt válasza. Először Neymar egyeníltett: a brazil egy klasszis megoldással egy könnyed, de pontosan helyezett lapos lövéssel köszönt be Mandanda kapusnak. A hajrára fordulva a korábbi Barca-sztár igyekezett fokozni az izgalmakat, lévén alig két perc alatt „kipontozta” magát. Ocampos addig faragta, amíg az olimpiai bajnok támadónál betelt a pohár, és az meglökte őt. Az argentin csatár természetesen eldőlt, mint a rohadt nád a játékvezető orra előtt, amit a sporttárs egy-egy sárgalappal jutalmazott. Mivel Neymar alig két perccel azelőtt már begyűjtött egyet, így mehetett is zuhanyozni a 87. percben.

Mint utaltunk rá, a slusszpoént a végére maradt: a 93. minutumban, mikor már elkönyveltük a PSG idei első vereségét, jött a megmentő. Edinson Cavani egy életerősen betekert szabadrúgással mentett pontot a listavezető számára.

A döntetlennek hála legalább négy pontot megtartott előnyéből a PSG a Monacoval szemben, míg a Marseille ötödik a tabellán. Igaz, a hazaiak egy győzelemmel pontszámban beérték volna a harmadik helyen feszítő Nantes együttesét.

Olimpique de Marseille – Paris Saint-Germain 2-2 (1-1)
Helyszín: Stade Vélodrome (Marseille); Vezette: Ruddy Buquet
Gólszerzők: Luiz Gustavo (16. perc), Thauvin (78.), ill. Neymar (33.), Cavani (90+3.).
Sárgalapok: Mitroglou (45. perc), Sakai (52.), Ocampos (87.), Sanson (90+1.), ill. Mbappé (54.), Neymar (85., 87.).
Kiállítva: – ill. Neymar (87. perc).

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=gajZMP2Z7t0

A bajnokság állása:

franciatabella 201701023

A góllövőlista élmezőnye:

franciagóll 201701023

Balogh József