Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Németh meglőtte első gólját a New England színeiben! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai labdarúgó profiliga 2017-es szezonjának utolsó, 34. fordulóját bonyolították le tegnap késő esti kezdéssel. Pályán volt Németh Krisztián, aki az idény zárásként megszerezte első gólját a New England Revolution játékosaként! Eközben nagy harc folyt a Nyugati Főcsoportban azért, hogy az egy, még playoffba jutásért kiadó hely melyik klubé legyen a három ezért versengő között. Az utolsó pillanatig kiélezett volt a csata. Az élen is nagy volt a harc – végül Sallóiék nem játszanak Főcsoport-elődöntőt, az előző két szezon győztesei zártak az élen!

IMG_20171023_085308Németh (bal szélen) az utolsó fordulóban megszerezte első gólját a New England színeiben! (forrás: twitter.com/NERevolution)

Németh Krisztián, a New England Revolution játékosa az MLS 2017-es szezonjának utolsó fordulójában, vagyis a 34. fordulóban kezdőként kapott helyet Kanadában, ahol klubja a Montreal Impact ellen meccselt. A két együttes közül már egyik sem juthatott a rájátszásba.

Az első félidő 1-1-es állással ért véget, majd rögtön a szünet után az első találatot szerző Fagundez passza nyomán Németh lőtt szép gólt a hazaiaknak! Ezzel a magyar játékos megszerezte első gólját új MLS-csapatában, és ezzel az előny is újból a New Englandnél volt (1-2)! Ezzel azonban még nem volt vége, a véghajrában jött két gól, és a lefújást követően a vendégek örülhettek, akik 3-2-es sikerükkel zárták az idényt. A győzelemben fontos szerepet játszó Németh Krisztián a 74. percig volt a pályán csapata idei utolsó bajnokiján.

MLS, alapszakasz • 34. (utolsó) forduló
Montreal Impact – New England Revolution • 2-3 (1-1)
Helyszín: Stade Saputo, Montreál – 20.681 nézo
Gólszerzők: Bernier (45+3. – büntetőből), Mancosu (90.), ill. Fagundez (19.), Németh (46.), Rowe (90+6.)


Eközben Sallói Dániel is pályán volt – a 85 . percig – , kinek csapata, a Sporting Kansas City idegenben hajtott azért, hogy a Nyugati Főcsoportban második lehessen, és ne kelljen meccselnie a rájátszás első körében. A Real Salt Lake otthonában viszont nem jött össze a vendég siker, a hazaiak nyertek 2-1-re. Az otthon szereplő klub számára a playoffba jutás miatt kötelező volt a győzelem, ám hiába nyert a csapat, mégsem jött össze a rájátszást erő 6. hely megszerzése. Ennek pedig kalandos története volt, mert kétszer is úgy tűnt, a Real ott lesz a kiesés szakaszban az MLS 2017-es szezonjában, egyszer amikor belőtték első góljukat, másodszor pedig amikor a Minnesota kiegyenlített a San José Earthquakes otthonában. A Sporting Kansas és Sallói ugyan a rájátszásban ott lesznek, de már az első körben meccselnek, ugyanis a nemrég még második helyen álló klub az ötödik pozícióban zárta a szezont. A tehetséges magyar támadó csapatának ellenfele a héten – magyar idő szerint péntekre virradóra – idegenben a Houston Dynamo lesz.

Végül pedig a San José Earthquakes jutott be a playoffba Nyugaton 6.-ként, hiába nyert a Dallas is. Wondolowski és Urena révén győzött 3-2-re hazai pályán a San José az újonc Minnesota – amely már nem juthatott a playoffba – vendéglátójaként egy izgalmakkal teli meccsen! A folyton változó eredmények miatt a fentebb említett Real Salt Lake, és a dallasi alakulat is állt az Earthquakes csapatát maga mögé utasítva továbbjutásra. A Dallas ráadásul úgy érezhette, már megvan a playoff, ám a tavalyi alapszakasz győztese, a San José játékos Urena 93. percben szerzett találata miatt nem jutott tovább! A playoffba bekúszó Wondolowskiék ellenfele magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Nyugati Főcsoportot sokáig vezető Vancouver Whitecaps lesz Kanadában!

A Dallas egyébiránt kiütötte a Los Angeles Galaxyt, de nem ért túl sokat ez a siker. A korábbi Fradi játékos Lamah duplázott a texasi klub által 5-1-re megnyert meccsen. Ezzel együtt a Los Angeles Galaxy, amely a Nyugati Főcsoport utolsó helyen zárt, története egyik legrosszabb szezonját hozta össze idén! Igaz, a Galaxy a 71. perctől emberhátrányban játszott, ám akkor már 4-1 volt az állás, s az akkor következő tizenegyessel alakult ki a végeredmény.

Real Salt Lake – Sporting Kansas City • 2-1 (2-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.102 néző
Gólszerzők: Luis Silva (3.), Lennon (41.), ill. Opara (89.)

San José Earthquakes – Minnesota United • 3-2 (1-1)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 18.000 néző
Gólszerzők: Hoesen (15.), Wondolowski (55.), Urena (90+3.), ill. Thiesson (36.), Calvo (81.)

FC Dallas – Los Angeles Galaxy • 5-1 (2-1)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 15.383 néző
Gólszerzők: Lamah (37., 49.), Hedges (41.), Barrios (68.), Díaz (73. – büntetőből), ill. Ciani (2.)
Kiállítás: – , ill. Diop (71.)


A fentebb említett meccsek közben nagy harc folyt a Nyugati Főcsoport első két helyének megszerzéséért is. Ezen pozíciókra pályázott a címvédő, és a 2015-ös bajnok is, azaz a Seattle Sounders, valamint a Portland Timbers. A két csapat dolga “csak” annyi volt, hogy nyerjen. Ráadásul a portlandiek ellenfele az addig élen álló Vancouver Whitecaps volt, amelyet csak akkor lehetett letaszítani a trónról, ha vereséget szenved a kanadai klub. Ez pedig meg is történt, ugyanis a Timbers otthon játszva 2-1-es eredménnyel küldte haza ellenfelét, amely ezzel nem is maradt az első két hely egyikén, ugyanis a Seattle Sounders is otthon nyert, így a címvédő a Colorado Rapids ellen aratott győzelme második helyet ért Nyugaton! A regnáló bajnok a Colorado Rapids csapatát fogadva nyert 3-0-ra, mely győzelemben Lodeiro duplázva vett részt, a meccs során pedig mindkét oldal volt egy kiállítás! Pontszámban egyaránt 53-al végzett a Timbers és a Sounders, de előbbi lett a Nyugati Főcsoport győztese, viszont mindkét együttes a szereplését a Főcsoport-elődöntőben kezdheti meg!

Portland Timbers – Vancouver Whitecaps • 2-1 (1-1)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Ridgewell (32.), Mattocks (48.), ill. Waston (29.)

Seattle Sounders – Colorado Rapids • 3-0 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 44.370 néző
Gólszerzők: Bruin (9.), Lodeiro (64., 90+4. – az elsőt büntetőből), ill.


A MLS 2017-es alapszakaszának végeredménye

Keleti Főcsoport

IMG_20171023_073229

Nyugati Főcsoport

IMG_20171023_073248

A góllövőlista élmezőnyek végeredménye
1. NIKOLICS NEMANJA (CHICAGO FIRE) – 24 GÓL • GÓLKIRÁLY!
2. ‎David Villa (New York City) – 22 gól
3. ‎Diego Valeri (Portland Timbers) – 21 gól
4. ‎Josef Martinez (Atlanta United) – 19 gól
5. ‎Ola Kamara (Columbus Crew) – 18 gól
6. ‎Ignacio Piatti (Montreal Impact), Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 17 gól

Nagy Dávid