Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: az Újpest megint jelentős büntetést kapott

Nem múlt el balhé nélkül a 222. Derbi, amit ezúttal az Újpest bánhat inkább.

AT_L2339_960px

Az MLSZ ezúttal is megnyomta a tollat, melynek hatására az Újpest egy 800 ezer, míg a Fradi egy 350 ezer forintos bírsággal lett „gazdagabb”. A Derbin a házigazda zöld-fehérek mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, szurkolók által tárgyak pályára dobálásáért és az ellenfél szidalmazásáért kapta visszaesőként a büntetést. A IV. kerületiek szintén visszaesőként pirotechnikai eszközök használata, az ellenfél és egy sportvezető szidalmazása, rasszista megnyilvánulások okán kapták a fentebb említett jelentős szankciót.

Ami a továbbiakat illeti, Bobál Dávid (Honvéd) 1 találkozóról hiányzik majd, míg a kispestiek másodedzőjét, Mark De Vriest 300 ezer forintos bírsággal sújtották a játékvezető megsértéséért.

A Videoton sem maradt ki a pénzbüntetésből. A fehérváriak 100 ezer forintot fizethetnek, amiért szurkolóik Pintér Attilát szidták. A DVTK pedig a Honvéd elleni mérkőzés miatt büntették meg 250 ezer forintra. Az indoklás szerint a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, illetve különböző szidalmakat skandáltak a Honvéd, a játékvezető és más sportszervezetek felé.

NB II

Papp Ferenc (Szeged 2011) 1, Vaszicsku Gergő (Budafok) 1, Viczián Ádám (Békéscsaba) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kapic Bekim edző (Szeged 2011), mint visszaeső a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2, Tóth Csaba szakmai igazgató (Dorog), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2, Makra Zsolt László edző (Békéscsaba), mert az ellenfél játékosára sértő kifejezést használt, vele szemben fenyegetően lépett fel, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 ~GS~