Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból fordított és nyert az Arsenal; a Palace a legvégén mentett pontot! – videóval

Az Arsenal a Premier League 10. fordulójában a Swansea ellen hátrányban játszott egy ideig, viszont az Ágyúsok fordítottak, és nyertek, így pedig száz százalékosak maradtak hazai pályán. Eközben volt egy londoni rangadó is, melyen szoros küzdelemben pontosztozkodással zárult. A ma igencsak jó teljesítményt nyújtó Crystal Palace részéről Zaha a 97. percben egyenlített!

IMG_20171028_180713Sánchez és társai újból hazai pályán tudtak nyerni (forrás: twitter.com/Arsenal)

Az eddig összességében felemás szezont produkáló, de hazai pályán jól teljesítő Arsenal a Premier League 10. fordulójában a walesi Swansea csapatát látta vendégül.

A találkozó 22. percében a meccs első komolyabb lehetőségét gól követte, melyet meglepetésre a vendégek szereztek – Abraham passzából Clucas talált be (0-1)! A félidő végéhez közeledve az egykori Arsenal kapus Fabianskinak nagyot kellett védenie, amikor Alexis Sánchez lőtte kapura a labdát, ami a léc alá tartott. A 45. percben viszont a vendégek növelték volna előnyüket, ám Jordan Ayew próbálkozását Cech védte, lényegében pedig ezzel a momentummal zárult az első játékrész.

A folytatást követően igencsak hamar egalizáltak az Ágyúsok, hiszen Kolasinac vette be a vendég kaput az 50. percben Özil passza után (1-1)! Ezután egy perccel viszont újból a Swansea talált be, ám Abraham gólját nem adta meg a játékvezető les miatt. Jöttek folyamatosan a helyzetek, s az 56. minutumban Kolasinac fejese ment kevéssel fölé a szabadrúgás után. Nem sokkal ezt követően Kolasinac gólpasszt osztott ki, Ramsey talált be, így már az Arsenalnál volt az előny (2-1)! A hazaiak a 66. minutumban közel jártak harmadik góljuk megszerzéséhez is, de Bellerin “csak” a felső lécet találta el. Az Arsenal óriási fölényben játszott, így a végéig nem volt nehéz megtartania előnyét, hiszen már nem esett több gól, így továbbra is veretlen hazai környezetben az Arsenal az idei bajnoki szezonban. A végén azért Giroud kétszer is helyzetbe került, de mellé lőtt, az eredmény pedig a lefújás pillanatáig 2-1 maradt. Ez volt Arséne Wenger 800. PL-meccse az Arsenal kispadján, jól sikerült tehát a francia szakvezető jubileumi találkozója.

Premier League, 10. forduló
Arsenal – Swansea • 2-1 (0-1)
Helyszín: Emirates Stadion, London. Vezette: Lee Mason
Gólszerzők: Kolasinac (50.), Ramsey (58.), ill. Clusas (22.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

Arsenal: Cech – Koscielny, Mertesacker, Monreal – Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac (Holding, 78.) – Özil, Alexis Sánchez – Lacazette (Giroud, 81.). Vezetőedző: Arséne Wenger

Swansea: Fabianski – van der Hoorn (Dyer, 82.), Fernandez, Mawson – Naughton, Ki, Fer, Caroll (McBurnie, 84.), Clucas – Ayew ,(Narsingh, 81.), Abraham. Vezetőedző: Paul Clement


Eközben több pályán is zajlottak a Premier League eseményei, többek között a Crystal Palace – West Ham United találkozóra is sor került, vagyis két londoni klub csapott össze egymással.

A szezont pocsékul kezdő – de azóta már kétszer is nyerni képes – a Crystal Palace a 31. percben került hátrányba, amikor Creswell szolgálta ki Javier Hernandezt (0-1)! Ezután három perccel a túloldalon Hart védésére volt szükség, amikor is Tomkins a kipattanót fejelte kapura, majd az újabb kipattanót már a 37. percben Schlupp lőtte rá, de a West Ham hálóőre megintcsak résen volt. Az első játékrész hajrájában megszerezte viszont második gólját is a Bilic által irányított alakulat – a 43. minutumban Andre Ayew védhetetlen löketet küldött Speroni kapujába (0-2)! Ráadás viszont volt bőven, a hosszabbítás 5. percében pedig Loftus-Cheek szépített volna, azonban fejese kevéssel fölé ment.

A szünet után azonban nem kellett sokat várni arra, hogy legalább a szépítést megszerezze a Crystal Palace! Az 50. percben Milovijevic szabadrúgása akadt be (1-2)! Rá három percre Cabaye kis híján egyenlített, de a francia csak a kapufát találta el! Nem állt le a Palace – az 56. minutumban Zaha jutott túl a védőkön, ám lövését védte Hart. A hajrában is nagyon igyekezett Zaha és Cabaye. Előbbi a 78. percben lőtte rá a kipattanót, de védett Hart, majd két perccel később Cabaye szabadrúgásánál kellett résen lenni a West Ham kapusának. A 91. minutumban nagyon közel állt a hazai csapat az egyenlítéshez, ám Tomkins a felső kapufát találta el! Ám még belefért a hosszú hosszabbításba egy nagy hazai helyzet, Zaha pedig a 97. minutumban élt a lehetőséggel, szólója végén talált Hart kapujába (2-2)! Ezzel szoros, izgalmas küzdelemben sikerült összehoznia a Crystal Palace-nak a pontmentést! A szezont gyengén kezdő fővárosi alakulat egyre jobban játszik, ezt ma is bizonyította, és ez bizakodásra ad okot az elkövetkező meccseket tekintve.

Crystal Palace – West Ham United • 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Milovijevic (50.), Zaha (90+7.), ill. Javier Hernandez (31.), Andre Ayew (43.)

Nagy Dávid