Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar nélkül is remekelt a PSG

Az előzetes esélylatolgatások nem sok jót jósoltak az idén a várakozásoktól bőven elmaradó OGC Nice számára a Parc des Princes-ben. A PSG vérszomjas ellenfélnek tűnt még az eltiltott Neymar nélkül is.

cavaniVSneymar001

Nos, ha voltak félelmek a vendég részről, azok mind be is igazolódtak. Cavani az első félidőben szinte egymaga tolta a Paris Saint-Germain szekerét. Az uruguayi támadó tizennyolcadik alkalommal tudott duplázni a francia bajnokságban. A gólkirályi címre hajtó csatár mindkettő találatához Ángel Di María adta a gólpasszt, akiről tegnap meglepő pletyka látott napvilágot. Vissza a pályára!

Balotellinek semmi sem jött be a nizzai támadósorban, Wesley Sneijder epdig hiába próbálta szervezni a vendégek akcióit, erre nem túl sok lehetősége volt. Az embernek az lehetett az érzése, hogy ez a két „fecske” már kevés ahhoz, hogy elhozza a nyarat idén a Nice számára. Mellesleg a piros-feketék legjobbja éppen egy korábbi PSG-játékos volt: a védő Christopher Jallet 2009 és 2014 között szolgálta a fővárosiakat, és idén érkezett a Lyon csapatától.

A második félidőben ismét Cavanihoz köthető gól született: az egykori Napoli kedvenc fejelte középre a labdát, amibe Daniel Alves kapott bele, ám a játékszer utoljára a balszerencsés Danteról pattant a kapuba. Ezzel alakult ki a 3-0-s végeredmény.

A PSG tovább robog az élen (hétpontos előny), miközben legfőbb üldözőjére, a Monacora egy fontos rangadó vár a Bordeaux ellenében. Eközben a forduló végére a Nice akár a kiesőzónába is süllyedhet, az eredmények megfelelő alakulásának „köszönhetően”.

Paris Saint-Germain – OGC Nice 3-0 (2-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs); Vezette: Tony Chapron
Gólszerzők: Cavani (3., 31. perc), Dante (52.-öngól), ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=BApKZ-TppRc

Balogh József