Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: mellőzött ManCity sztár érkezik januárban

Ugyan a Manchester City együttesénél Pep Guardiola nem számol a csapat korábbi kulcsjátékosának, az elefántcsontparti Yaya Tourénak a játékával, könnyen lehet, hogy az amerikai testvércsapatnál még lehetőséget kaphat a veterán középpályás.

Yaya-Toure-Man-City-goal

Ahhoz képest, hogy már 2016-ban is a távozás gondolatával foglalkozott, még mindig a Manchester City alkalmazásában áll a klub történetének egyik legjobb és legfontosabb játékosa, Yaya Touré. Az elefántcsontparti válogatottól már elköszönt középpályás 2010-ben érkezett az FC Barcelonától, és a City eddigi két bajnoki címének fontos láncszeme volt. Touré mostanra teljesen perifériára szorult, a mostani szezonban négyszer lépett pályára: kétszer lépett csereként pályára a Premier League-ben, míg a ligakupában kétszer volt kezdő.

Ám januárban érkezhet a mentőöv a négyszer is Afrika legjobbjának választott játékos számára! Állítólag a közelgő téli átigazolási szezonban Touré a Major League Soccerben köthet ki, mégpedig a New York City FC –nél, amely tulajdonképpen a manchesteri „Kékek” testvércsapata, az azonos tulajdonosi kör (City Football Group) miatt.

A 34 esztendős játékos futó szerződése éppen a szezon végéig szól, de Guardioláék alighanem már egy jelképes összegért is elengednék New Yorkba. Ahol egyébként korábbi klubtársa lehetne a vezetőedzője, Patrick Vieira személyében.

A New York City FC jelenleg is küzd az MLS trónjáért, rájátszásbeli ellenfele a Columbus Crew lesz magyar idő szerint szerdán éjjeli 01:00 órakor.

Balogh József