Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a Toronto idegenben szerzett előnyt! – videóval

Folytatódtak magyar idő szerint ma hajnalban az MLS, azaz a tengerentúli profiliga rájátszásának küzdelemei, azon belül pedig a Főcsoport-elődöntők. Pályán volt a rájátszást idén megnyert Toronto, amely New Yorkban szinte minden téren alulmaradt ellenfelétől, de a legfontosabb mutatóban Giovinco és társai voltak a jobbak! Nyugaton ezt követően a 2015-ös bajnok Portland idegenben kezdte meg szereplését.

IMG_20171031_044557Újból zseniális, egyben győzelmet érő szabadrúgásgólt szerzett Giovinco! (forrás: twitter.com/torontofc)

Az MLS Keleti Főcsoportjában is sor került az első elődöntőre, méghozzá New Yorkban. A Red Bulls ellenfele a metropoliszban az alapszakaszt megnyert Toronto FC volt a vendégeskedő fél.

A New York Red Bulls a gólkirály Nikolics nevével fémjelzett Chicago Fire-t ejtette ki a playoff első körében meglepően simán, míg a Toronto most játszotta első meccsét a rájátszásban, ami az idei szezont illeti.

A vendégek igencsak korán előnybe kerültek, és igazán nem volt meglepő, mert a papírforma talán inkább a torontói klub mellett szólt. A 8. minutumban a nagyszerű szezont produkáló Vazquez találatának örülhettek a kanadai együttes háza táján (0-1)! Mezőnyben viszont meglepően nagy volt a hazaiak fölénye, akik a szünet előtti hajrában tudtak egyenlíteni Royer révén, aki tizenegyesből volt eredményes (1-1)! Az első félidőben mindkét klub egyszer találta el ellenfele kapuját, és mindkét alkalommal gól is született. Ugyanakkor egy alkalommal a hazaiakat a felső léc mentette meg!

IMG_20171031_044953Giovinco lába ma is elsült, az alapszakaszt megnyerő Toronto pedig előnyből várhatja a New York Red Bulls elleni visszavágót! (forrás: twitter.com/TSN_Sports)

A folytatásban továbbra is mezőnyjátékban a New York kiemelkedő volt, ám a Toronto szerzett gólt! A 72. percben a vendégek olasz gólvágója, Giovinco vette be a kaput, újból egy nagyszerű szabadrúgásból, s egyben ezzel az olasz ki is alakította a párharc odavágójának végeredményét (1-2)! A vendégek ugyan csak kétszer találtak kaput, de mindkétszer gól lett azon lehetőségekből, mellyel együtt a győzelmet is megszerezte az alapszakasz győztese, hiába volt több lehetősége a New York-i gárdának.

MLS, playoff, Keleti Főcsoport • Elődöntő, odavágó
New York Red Bulls – Toronto FC • 1-2 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 18.107 néző
Gólszerzők: Royer (45+3. – büntetőből), ill.Vazquez (8.), Giovinco (72.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Nyugaton is zajlott egy Főcsoport-elődöntő ma hajnalban, ott már a második páros is lejátszotta ezzel a párharc első felvonását. A Houston Dynamo otthonában a playoff első körében pihenő, egyben a 2015-ös idény bajnoka, a Portland Timbers lépett fel.

A Sallóiékat hosszabbításban kiejtő Houston az első félidőben kaput sem talált, míg a Portland is csak egyszer, mezőnyben pedig kiegyenlített volt a játék. A fordulást követően sem igazán változott a helyzet, maradt a dolgok korábbi állása. Igaz, a meccs második felében kétszer is kapura ment a hazaiak próbálkozása, míg a vendégeknél ez az arány ekkor csak egy volt. Mezőnyben pedig szinte a második félidő végéig is fifti-fifti volt az állás a labdabirtoklást illetően, végül kicsivel többet volt a játékszer a hazaiaknál. Kevés helyzet, 0 gól, ezt hozta a párharc első meccse, így a visszavágóra minden nyitott maradt. Ezzel pedig elmondhatjuk, hogy mindkét Nyugati Főcsoport-elődöntő gól nélküli döntetlennel ért véget.

MLS, playoff, Nyugati Főcsoport • Elődöntő, odavágó
Houston Dynamo – Portland Timbers • 0-0
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 15.169 néző
Gólszerzők:

VIDEÓ HAMAROSAN!


Főcsoport-elődöntők a folytatásban

November 1., szerda
01:00 • Keleti Főcsoport: Columbus Crew – New York City (ÉLŐ – Eurosport 1)

November 3., péntek
03:30 • Nyugati Főcsoport, visszavágó: Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps (0-0)

November 5., vasárnap
01:30 • Nyugati Főcsoport, visszavágó: Portland Timbers – Houston Dynamo (0-0)
22:00 • Keleti Főcsoport, visszavágó: Toronto FC – New York Red Bulls (2-1) (ÉLŐ – Eurosport 1)

November 6., hétfő
01:30 • Keleti Főcsoport, visszavágó: New York City – Columbus Crew (ÉLŐ – Eurosport 1)

Nagy Dávid