Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Besiktas otthonában sem tudott nyerni a Monaco – videóval

Nehéz mérkőzés várt a Monacóra a Besiktas otthonában, és a mérkőzés is a vártak alapján alakult. A Monaco szerezte meg a vezetést még az első félidőben, de aztán egy büntetővel egyenlítettek a törökök. Mindkét csapat a győzelemre tört, de mindként fél nagyon pontatlan volt a befejezéseknél. A Besiktasnak ez a döntetlen is jó volt, míg a Monaco egyre közelebb a kieséshez. 

FBL-EUR-C1-BESIKTAS-MONACO

Forrás: uefa.com

Besiktas – AS Monaco: 1-1 (0-1)
Helyszín: Vodafone Arena (Isztambul) Vezette: Paolo Tagliavento (olasz)
Gólszerzők: Tosun (54. – büntetőből) ill. Rony Lopes (45+1.)
Sárga lapok: Arslan (25.), Tosic (65.), Quaresma (88.), Medel (90+2.) ill. Rony Lopes (27.), Jorge (53.),  Diakhaby (94.)
Kiállítás: – ill. –

Besiktas: Fabri, Adriano, Tosic (Medel, 79.), Pepe, Gönul, Arslan (Mitrovic, 75.), Hutchinson (Talisca, 83.), Babel, Ozyakup, Quaresma, Tosun. Vezetőedző: Senol Gunes

AS Monaco: Subasic, Raggi, Jemerson, Glik, Jorge, Moutinho, Fabinho, Tielemans (Carrillo, 74.), Rony Lopes (Diakhaby, 86.), Lemar (Jovetic, 26.), Keita Vezetőedző: Leonardo Jardim

A Besiktas birtokolta többet a labdát, támadásokat is inkább ők vezettek, de nagy gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani a mérkőzés elején. Aztán a 15. percben Tielemans érkezett jól egy szögletre, ám a kapus hatalmasat vetődve védte a fejesét. A 26. percben a Monaco egyik legjobbját, Lemart kellett lecserélni sérülés miatt, helyére pedig új igazolásuk Jovetic érkezett. A 37. percben Rony Lopes húzott egy váratlant a kapu előtt majd lőtt, Fabri pedig épphogy csak bele tudott érni a labdába, ami a kapu előtt gurult el, majd Pepe szedte össze. A 42. percben Babel talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 44. percben Gönul kapott szép passzt a szélen, majd lőtt, de a kapu mellett gurult el a labda. Ezután fordult a kocka, és a hosszabbítás első percében a Monaco szerezte meg a vezetést. A hazai csapat elvesztette a labdát a saját térfelén, majd Moutinho Rony Lopesnek passzolta le a játékszert, aki nem várt, távolról vette be a törökök hálóját. A lefújás előtti pillanatban még Quaresma próbálkozott a másik oldalon, de a labda a kapu tetején állt csak meg.

A második félidőt a Besiktas kezdte jobban, hiszen már a 48. percben Quaresma beadása után Tosun tett egy ollózó mozdulatot, de a labda nem találta el a kaput végül. Az 53. percben ráadásul Jorge húzta el Quaresma lábát gólhelyzetben, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a törököknek. Tosun állt a labda mögé, majd a bal felső sarokba lőtte a labdát, amibe Subasic még beleért, de védeni nem tudta. A Besiktas bátrabban játszott az egyenlítés után, és az 58. percben akár a vezetést is megszerezhették volna. Subasic hagyta el a kapuját, amit felismertek a Besiktas támadói, majd Quaresma lőtt az üres kapura, de a labda épphogy elszállt a felsőléc felett. A következő percekben elmaradtak a nagy helyzetek, mindkét oldalon. A 75. percben viszont a Monaco villant meg egy szögletet követően egy fejes ment nagy erővel a kapu közepe felé, de Fabri védett. A 80. percben Babel mutatott be hatalmas szlalomot a tizenhatoson belül, de az egyik ellenfél meg tudja állítani az utolsó pillanatban. A 84. percben Keita bombázott a kapura egy kipattanóra, és akár megszerezhette volna csapatának a vezetést, de a lövést ügyesen blokkolták. Nagyon belehúzott a Monaco, több lövést is eleresztettek, de egyik sem volt pontos, kivéve a 87.percben, amikor egy szabadrúgás után Carillo fejesét védte a kapus. Öt percet hosszabbított a játékvezető, és rögtön az első percében nagyon jó helyről jöhetett a Monaco szabadrúgással, de ez sem volt veszélyes, védett Fabri. A 93. percben Jovetic lőtt kapura, de Fabri ezt is védte.