Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kiesett az Everton, veretlen maradt a Lyon és az Atalanta! – videóval

Ma sor került a Bajnokok Ligája után az Európa-liga 2017/2018-as idényének 4. fordulós küzdelmeire. A mai találkozók a második számú európai kupasorozatban is a legutóbbi kör visszavágói voltak. Nagy meglepetésre az Everton búcsúzott, míg a Lyon és az Atalanta veretlen, és lényegében már továbbjutott. Eközben a Sheriff Tiraspol aratott nagy sikert, a København pedig hazai pályán hozta a kötelezőt!

IMG_20171102_211506Simán maga mögé utasította a Lyon – egyben ki is ejtette – az Evertont! (forrás: twitter.com/Everton)

A liverpooli Everton nincs könnyű helyzetben, mert eddig igencsak gyengén szerepel az Európa-liga F-csoportjában, ahol egészen pontosan az utolsó helyen áll! Az angol klub múltkor a Lyontól is kikapott 2-1-re, ma viszont idegenben vághatott volna vissza a Rooneyt is soraiban tudó alakulat a két héttel ezelőtti vereségért.

A meccs 25. percében előnybe kerülhetett volna a Lyon, ám a kipattanót kapura küldő Fekir löketét fogta Pickford. A hosszabbítás első percében volt még szükség Pickford védésére, aki ekkor Traore próbálkozását hárította, a szünetben pedig 0-0 volt az állás.

A fordulás után villant az Everton is, ám Lopes résen volt Gueye próbálkozásánál a 47. minutumban. A 68. percben ismét közel járt a liverpooli csapat a vezetés megszerzéséhez, ám Sigurdsson lökete kevéssel mellé ment. Ahogy pedig lenni szokott, gólt nem a Lyon kapott, de a túloldalon találat született! A 69. percben Traore használta ki a védelmi hibát, és lőtt a kapuba (1-0)! A 75. minutumban szabadrúgásból találta el Holgate a felső lécet, de nemhogy az egyenlítés nem jött össze a vendégeknek, a következő percben ők kaptak gólt ismét! Depay passzát követően a tizenhatosról Auoar talált be, ezzel pedig megpecsételődött az Everton sorsa (2-0)! Három perccel ezután Sigurdsson is szabadrúgást lőhetett, de az izlandi próbálkozása kevéssel elkerülte a Lyon kapuját, így a szépítés is elmaradt. A 81. minutumban ráadásul megfogyatkozott a vendég gárda, hiszen Schneiderlin megkapta második sárga lapját, de ez már lényegében sokat befolyásolta a mai meccs alakulását. A hajrában még jött a kegyelemdöfés, melyet a korábban gólpasszt kiosztó Depay vitt be, aki fejjel volt eredményes (3-0)! A vége tehát  3-0 lett, ezzel pedig eldőlt, hogy a pocsék formában játszó Everton kiesett két körrel a vége előtt az Európa-ligából! Ezzel szemben a Lyon pontszámban beérte az éllovas Atalantát, és ahogy az olasz, úgy a francia klub is veretlen a csoportjában, és lényegében ez a két klub már a legjobb 32 között érezheti magát!

Európa-liga, E-csoport • 4. forduló
Lyon – Everton • 3-0 (0-0)
Helyszín: Stade de Lyon, Decines. Vezette: Orel Grinfeld (izraeli)
Gólszerzők: Trarore (68.), Auoar (76.), Depay (88.), ill.
Sárga lapok: Rafael (78.), Aouar (85.), ill. Martina (7.), Schneiderlin (57., 80.)
Kiállítás: – , ill. Schneiderlin (80.)

Lyon: Lopes – Rafael, Marcelo, Diakhaby, Mendy – Tousart, Ndombele (Ferri, 77.) – Cornet, Fekir (Aouar, 62.), Depay – Traore (Diaz, 69.). Vezetőedző: Bruno Génésio

Everton: Pickford – Kenny, Holgate, Williams, Martina (Besic, 43.) – Gueye (Calvert-Lewin, 61.) Schneiderlin, Baningime – Lennon (Vlasic, 71.), Sigurdsson, Lookman. Vezetőedző: David Unsworth


Az Atalanta az Apollon Limasszol ellen szerepelt ma este idegenben, a papírformának megfelelően pedig a 35. percben a vendégek kerültek előnybe. Ekkor Ilicic tizenegyesből volt eredményes (0-1)! Az első játékrész során egyéb érdemleges dolog nem igazán történt.

A folytatásban Petagna fejjel vette volna be az Apollon kapuját, de 54. percben végrehajtott próbálkozása kimaradt, a labda a kapufán csattant! A legvégén viszont a túloldalon egy hasonló helyzet bement, és ezzel ikszre mentette a meccset a ciprusi gárda! A pontmentő találatot Zelaye fejelte a 94. percben (1-1)!

Az Atalanta továbbra is a csoport élén áll veretlenül, de mögéjük sorakozott a szintén veretlen Lyon, míg az Apollon számára a pontszerzés egy kis reményt ad az esetleges továbbjutás esélyére. Ugyanakkor az Atalanta már lényegében a Lyonnal együtt továbbjutott!

Apollon Limasszol – Atalanta • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Zelaye (90+4.), ill. Ilicic (35. – büntetőből)

Az E-csoport állása a 4. fordulót követően

IMG_20171102_213343


Ezzel egyidőben az F-csoportban is zajlottak küzdelmek, ahol a moldáv Sheriff Tiraspol óriási tettet hajtott végre, hiszen hiába vezetett a hazai Lokomotiv Moszkva, a vendégek felálltak, és megfordították a meccset! A 26. minutumban Miranchuk labdáját Farfan vágta be (0-1), majd kezezés miatt Racu 38. percben szerzett találatát érvénytelenítették, így nem jött össze még az egyenlítés. Azonban a szünet előtt igen, Brezovec labdáját Badibanga lőtte be (1-1)!

A fordulást követően egy fontos momentum történt, az pedig az 58. percben esett vendég gól, melyet a gólpasszt is kiosztott Brezovec szerzett (1-2)! Nagyszerű sikert aratott tehát a moldáv csapat, amely veretlen csoportjában és közel áll a továbbjutáshoz, hiszen jelenleg a második helyen áll!

Európa-liga, F-csoport • 4. forduló
Lokomotiv Moszkva – Sheriff Tiraspol • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Farfan (26.), ill. Badibanga (41.), Brezovec (58.)

A kvartett másik meccsén jött a papírforma, és összehozta első sikerét a København, amely a dán fővárosban gázolt át a Zlin csapatán. A vége 3-0 lett, így az északiak pedig az élről várhatják a folytatást! Hazai részről Verbic duplázott, aki a második és az utolsó gólt szerezte, ez utóbbit már a véghajrában. Luftner még az első félidő végén tudott eredményes lenni, így mindkét játékrészt is elbukta a vendég együttes.

FC København – Zlin • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Luftner (40.), Verbic (49., 90+2.), ill.

Az F-csoport állása a 4. fordulót követően

IMG_20171102_213406

Nagy Dávid