Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hoppá! Cristiano Ronaldo kimaradt a portugál keretből!

A selejtező-csoportjában többek között a magyar válogatottat is megelőző portugál nemzeti csapat alig egy hét múlva két barátságos mérkőzést is játszani fog. A legfrissebb hírek szerint azonban a keretből kimaradt a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldo.

portugals-cristiano-ronaldo-celebrates-with-team-mates-and-the-trophy-after-winning-euro-2016

A tavaly Európa-bajnokságot nyerő portugál válogatott csak remek hajrájának köszönhetően tudta megelőzni a világbajnoki selejtezősorozatban a szinte végig vezető svájciakat. A végén, éppen a helvétek felett aratott győzelemnek hála a Fernando Santos vezette együttesnek nem kell pótselejteznie, azaz már nyugodtan készülhet a jövő évi oroszországi tornára.

Egyelőre nem rendelkezünk hivatalos információval a miértről, de az már biztos, hogy a mindig szigorú szövetségi kapitány nem hívta be a keretbe a Real Madrid sztárját, Cristiano Ronaldot. Hír nincs se sérülésről, se bármiféle személyes problémáról. A legvalószínűbb, hogy a „Királyi Klub” kérte meg a portugálokat, hogy kivételesen, pihentetés gyanánt próbálják meg nélkülözni a kifacsart zsenit.

Santos-ék november 10-én Szaúd-Arábiával, míg 14-én az Egyesült Államokkal mérkőznek meg a felkészülés jegyében.

Íme, a portugálok aktuális kerete:
Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Göztepe), José Sá (FC Porto).
Défenseurs: Antunes (Getafe), Edgar Ié (Lille), Kevin Rodrigues (Real Sociedad), João Cancelo (Inter), Luís Neto (Fenerbahçe), Nélson Semedo (Barcelona), Pepe (Besiktas), Ricardo Ferreira (SC Braga), Ricardo Pereira (FC Porto).
Középpályások: Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), João Mário (Inter), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moszkva), Rúben Neves (Wolverhampton).
Támadók: André Silva (Milan), Bruma (RB Leipzig), Éder (Lokomotiv Moszkva), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valencia), Rony Lopes (Monaco).

Balogh József