Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggesztette Patrice Evrát a Marseille

Az elmúlt napokban bejárta a világsajtót Patrice Evra Eric Cantonát megszégyenítő kung-fu rúgása (a nem akármilyen jelenet itt látható) a Vitória Guimaraes elleni Európa-liga mérkőzés előtt. A francia klub közleményben tudatta, hogy határozatlan ideig szüneteltetik a játékos szerepeltetését.

mirror

(forrás: dailymirror.co.uk)

A francia klub elnöke, Jacques-Henri Eyraud a következőképpen kommentálta az esetet: “Egyesületünk belső vizsgálatából kiderül, hogy néhány provokatőr férkőzött a pálya közelébe és minősíthetetlen hangsúlyban szidalmazták néhány játékosunkat, kiváltképp Patrice Evrát. Egy ilyen rutinos játékosnak, mint Evra nem lett volna szabad ilyen módon reagálnia. A klub tovább folytatja a vizsgálatot a delikvensek ellen, akik ahelyett, hogy buzdítanák saját csapatunkat és játékosainkat, a pálya közelébe férkőznek és szidalmazzák őket.”

Egyelőre annyi biztos, hogy a francia védőnek ki kell hagynia csapata következő EL mérkőzését, de a francia sajtóban azóta szárnyra keltek különböző lehetséges büntetések is, ezek a hét hónapos eltiltástól a játékos elbocsátásáig terjednek.

(zp)