Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: az újonc ismét legyőzte a Diósgyőrt!

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság immár 15. fordulójához ért. Ma délután többek között pályán volt a Diósgyőr is, melynek vendége az újonc, utolsó előtti helyen álló Balmazújváros volt. A DVTK ezúttal nem szaladt bele egy nagy pofonba az újonccal szemben, de a hajrában így is elvesztette a bajnokit!

IMG_20171104_175135A Diósgyőrt újból legyőzte az újonc

A Diósgyőri VTK az 5. helyről várta hazai pályán a sereghajtó, 11. pozíciót betöltő újonc Balmazújváros elleni bajnokit az NBI 15. fordulójában.

A 20. minutumban egy vendég részéről beívelt szabadrúgás nyomán Karan kifejelte Vajda labdáját, ám a játékszer Tamás hátáról a hazai kapuba pattant (0-1)! A 31. percben Karan viszont hatékonyabb volt, ugyanis a túloldalon ugrai távoli pontrúgását fejelte a kapuba, ezzel már egál volt az állás (1-1)! A 39. percben Ugrai jött megint szabadrúgással, ám a labda a kapu tetején landolt, a szünetig pedig már nem változott az eredmény.

Ez pedig a második játékrészben sem következett be egy jó darabig, úgy tűnt tehát, hogy az első fordulóhoz képest javít a DVTK, amely akkor az újonctól 4-1-re kapott ki. Viszont a hosszabbítás utolsó előtti, 3. percében hazai részről Lipták azonnali piros lapot kapott, ezt megelőzően pedig Vajda talált kapufát, kis híján így győzött a Balmazújváros. Amely nem csak kis híján, hanem ténylegesen is nyert végül, ugyanis a legvégén Lipták kiállítása után büntetővel jöhetett a vendégcsapat, a tizenegyest pedig Arabuli értékesítette, így az újonc kettőből kétszer legyőzte a DVTK-t ebben az idényben (1-2)!

Vereségével a Diósgyőr maradt az 5., míg a Balmazújváros kilépett a kieső zónából, és két ponttal előzi a Haladásra a 10. pozíciót elfoglalva.

NBI, 15. forduló
Diósgyőr – Balmazújváros • 1-2 (1-1)
Helyszín: Nagyerdei Stadion, Debrecen – 1.968 néző
Gólszerzők: Karan (31.), ill. Tamás (20.), Arabuli (90+4. – büntetőből)
Kiállítás: Lipták (90+3.), ill.

Nagy Dávid