Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kötelező feladat előtt a legtöbb esélyes – a 12. forduló előzetese

A 12. fordulóval folytatódnak a Serie A küzdelmei, ezután pedig két hetes szünet következik a válogatott találkozók miatt. A legtöbb csapatnak alighanem jól jön majd a pihenő, kivétel ezalól az élcsapatok többsége, ahonnan a játékosok tömegével kelnek útra a világ minden pontja felé, hogy országukat képviseljék a különböző barátságos és tétmérkőzéseken.

seriea3wallpaper

Serie A, 12. forduló:

November 4., szombat:

18:00 Bologna – Crotone (Digi Sport 3)
20:45 Genoa – Sampdoria (Digi Sport 1)

A szombati játéknap nyitányán Nagy Ádám alighanem ismét csak a kispadon kap majd helyet, jó hír a Bologna háza táján, hogy sérüléséből felépült Rodrigo Palacio, a piros-kékek vendége az előző fordulóban a Fiorentinát némi meglepetésre legyőző Crotone lesz. Este igazán pikáns mérkőzésre kerül sor, hiszen a két genovai csapat, a Genoa és a Sampdoria feszül majd egymásnak. A “griffek” eddig csak szenvednek a bajnokságban, ellentétben városi riválisukkal, a Sampdoriával, akik jelenlegi hatodik helyezésükkel messze felűlmúlják az előzetes várakozásokat, de ez az a találkozó, ahol az aktuális helyezés semmit nem ér, igazi háromesélyes összecsapásnak lehetünk majd szemtanúi.

November 5., vasárnap:

12:30 Inter – Torino (Digi Sport 1)
15:00 Cagliari – Verona
15:00 Chievo – Napoli (Digi Sport 3)
15:00 Fiorentina – Roma (Digi Sport 1)
15:00 Juventus – Benevento
15:00 Lazio – Udinese
18:00 Atalanta – Spal (Digi Sport 1)
20:45 Sassuolo – Milan (Digi Sport 1)

A vasárnap kora délutáni mérkőzésen a Torino lesz az Inter vendége, Luciano Spalletti a már jól bevált tizenegynek szavaz majd bizalmat. A vendégek kispadján Sinisa Mihajlovicot a héten biztosította bizalmáról Cairo elnök, további jó hír, hogy Andrea Belotti az előző fordulóban visszatért a “bikák” soraiba. Nehéz eldönteni a Cagliari-Verona találkozó előtt, hogy melyik csapatnak lenne szüksége jobban a pontokra, garantáltan hatalmas harcra lehet számítani a pályán. A hétközi BL-vereség után látogat a Napoli a Chievo csapatához, a hazaiaknál a már Napoli játékosnak számító Roberto Inglese törhet borsot leendő csapata orra alá. A vendégek legnagyobb problémája jelenleg a balhátvéd pozíciójának betöltése, ugyanis Ghoulam hosszú időre partvonalon kívülre került. A Fiorentina három vereség után a múlt héten megtorpant Crotonéban, most az önbizalomtól kicsattanó Roma látogat Firenzébe, a hazaiaknak valami újat kell majd kitalálniuk a Roma acélos védelmének feltöréséhez. Ha van “országos egyes” a hétvégén, akkor a Juventus-Benevento találkozó biztosan az, a torinóiak a héten ünnepelték fennállásuk 120 éves évfordulóját (erről részletesen itt és itt emlékeztünk meg), nehéz elképzelni, hogy a sorozatban 11 vereséget elkönyvelő vendégek éppen a “zebrák” vendégeként táltosodjanak meg. A Lazio-Udinese találkozó nagy kérdése Ciro Immobile szereplése, az ihletett formában lévő támadó hiánya hatalmas érvágás lenne a hazaiaknak, egyben óriási megkönnyebbülés Luigi Del Neri alakulata számára. Késő délután fogadja az otthon remek mérleggel rendelkező Atalanta a múlt héten némi lélegzethez jutó Spal gárdáját, a hazaiaknál továbbra is hiányzik majd a csapatkapitány, Papu Gómez. A forduló zárómérkőzésén Vincenzo Montella sokadik utolsó esélyét teszi majd kockára a Sassuolo vendégeként, egy esetleges milánói pontvesztés esetén szinte elképzelhetetlen, hogy továbbra is kitartson a Milan vezetőinek bizalma a szakvezető iránt.

(zp)