Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Everton és az MU korábbi mestere válthatja Bilicet – sajtóhír

Megvannak számlálva Slaven Bilic napjai a West Ham kispadján, a horvát mester együttese a Premier Leauge-ben pocsék formában szerepel. A kalapácsosok tabella hátsó felében találhatóak, és angol sajtóhírek szerint a WHU vezetősége már meg is találta a horvát mester utódját.

r0pNDoMvR3aDasVSiA2g_Capture

Angol sajtóhírek szerint a West Ham vezetősége megelégelte a csapat gyenge eredményeit és napokon belül bejelenthetik Slaven Bilic menesztését. Egybehangzó sajtóhírek szerint már a válogatott szünet alatt átveheti a “kalapácsosok” irányítását az Everton és a Manchester United korábbi skót trénere David Moyes. Az 54 esztendős skót szakember jelenleg munkanélküli, így minden bizonnyal szívesen visszatérne a PL-be. Moyes számára nem lenne ismeretlen a PL közege hiszen legutóbb is az angol élvonalban dolgozott a Sunderland együttesénél.

Bilic 2015. júniusában vette át a West Ham irányítását és összesen 111 mérkőzésen irányította a “kalapácsosokat” és ezalatt 42 győzelmet, 30 döntetlent valamint 39 vereséget könyvelhetett el WHU kispadján. A  49 esztendős horvát szakember pályafutása legrosszabb mérlegével rendelkezik a londoniak kispadján, mindössze 37,84 %-os győzelmi mutatóval, eddigi legrosszabb időszákát a horvát tréner még 2012 és 2013 között a moszkvai Lokomotív padján élte át, ahol 40,63 %-os mutatóval rendelkezett.

A rutinos horvát szakember korábban irányította a Hajduk Split, a horvát válogatottat, a Lokomotív Moskva és a török Besiktas együttesét is. Összesen 334 mérkőzésen ült az említett csapatok kispadján és összeségében 48,80 %-os győzelmi mutatóval rendelkezett.

Kép: skysports.com

O.G.