Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt a vége! Andrea Pirlo érzelmes búcsúlevéllel köszönt el!

Egy újabb zsenivel lett szegényebb a futballvilág, ugyanis az olasz Andrea Pirlo nyílt levélben is bejelentette visszavonulását. A kiváló olasz középpályás érzelmes levélben vett búcsút a futballvilágtól.

wp1819623

„Ahogy véget ér a küldetésem New Yorkban, szeretnék pár szót szólni. Köszönöm mindenkinek a kedvességet és a támogatást ebben a lenyűgöző városban. Köszönöm a szurkolóknak, az edzői stábnak, mindenkinek, aki a háttérben dolgozott, és a csapattársaimnak is. Nemcsak a New York-i kalandom ér véget, hanem a pályafutásom futballistakéntKöszönöm a gyermekeimnek és a családomnak, hogy végig kitartottak mellettem és szerettek. Köszönöm minden csapatnak, amelyikben játszhattam, minden csapattársamnak, akikkel egytől egyig megtiszteltetés volt együtt futballozni, mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a karrierem ilyen fantasztikus legyen. Végül, de nem utolsó sorban a szurkolóknak, akik mindig támogattak. Örökre a szívembe zártalak titeket.” írja nyílt levelében a kiváló olasz középpályás

A 38 esztendős rutinos középpályás profi karrierjét 1994-ben az olasz Brescia együttesében kezdte, majd az Inter, AC Milan, Juventus és legutóbb a New York City együttesében rúgta a bőrt. Pályafutását tekintve Pirlo összesen 756 mérkőzésen szerepelt említett csapataiban és ezalatt 73 alkalommal zörgette meg a hálót. A 38 esztendős zseni pályafutásra nagyon sikeresnek mondható hiszen hat alkalommal is  olasz bajnoki címet ünnepelhetett. A legnagyobb sikereit a Milannal érte el két bajnoki címe mellett egy kupagyőzelmet és két BL-elsőséget szerzett, valamint európai Szuperkupa-győztesnek és klubvilágbajnoknak is mondhatja magát. A Juventusszal négy bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett. Pirlo az olasz válogatottnak is meghatározó alakja volt, hiszen 116 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, legnagyobb sikerét a 2006-os vb-n érte el ahol világbajnok lett, de 2012-ben is ezüstérmet szerzett az Eb-n, valamint a 2013-as Konföderációs Kupán lett bronzérmes.