Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: megvannak a Főcsoportok döntősei! – videóval

Ma hajnalra eldőlt, hogy mely klubok jutottak be a Keleti, valamint a Nyugati Főcsoport-döntőbe a tengerentúli profiliga, azaz az MLS 2017-es szezonjának hajrájában! Az alapszakaszt idén megnyerő Toronto kikapott, de továbbment, míg a New York City győzelme nem volt elég a Columbus ellen a kiütéses első meccs után. Kisebb meglepetésre a 2015-ös bajnok Portland is kiesett!

IMG_20171106_072533Bradley Wright-Phillips Torontóban szerzett gólja csak a párharc szorossá tételéhez volt elég (forrás: twitter.com/NewYorkRedBulls)

Tegnap este az MLS Keleti Főcsoportjában az konferencia egyik elődöntőjének visszavágóját rendezték meg Torontóban, ahol az alapszakasz-győztes klub vendége a New York Red Bulls volt. A párharc első meccsét a kanadai klub nyerte idegenben 2-1-re.

A visszavágó viszont nem a gólokról marad emlékezetes, hanem arról, hogy Klejstan és Altidore összetűzésbe kerültek az első játékrészben, az indulatok pedig olyannyira nem csitultak, hogy mindkét labdarúgót a bíró a szünetre vonuláskor, már a pályán kívül kiállított második sárga lappal! A hazaiak csatára, Altidore azért rátett az egészre egy lapáttal színészi alakításával még a pályán, és folyton kötekedett az ellenfél játékosaival. A fordulást követően tehát 10-10 játékos volt a pályán, és a második félidő elején megszületett a vezető gól, melyet a vendégek neve mellé írhattunk fel! Az 53. minutumban a New York-i gólvágó, Bradley Wright-Phillips szerzett előnyt csapatának (0-1), ám ez csak a párharc kiegyenlítésére volt elég. Ugyanis a Toronto idegenben több szerzett találattal jutott be a Keleti Főcsoport döntőjébe egy igencsak parázs találkozót követően! A kanadai klub részéről Giovinco sárga lapot kapott, és ő is elérte ezzel, hogy eltiltott legyen – akárcsak Altidore – a Főcsoport-döntőről, melynek kis híján nem is lett a résztvevője a torontói gárda!

MLS, playoff, Keleti Főcsoport • Elődöntő, visszavágó
Toronto FC – New York Red Bulls • 0-1 (0-0) | Tj.: A Toronto FC, 2-2-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal!
Helyszín: BMO Field, Torontó – 29.974 néző
Gólszerzők: – , ill. Bradley Wright-Phillips (53.)
Kiállítás: Altidore (45+2., pályán kívül), ill. Klejstan (45+2., pályán kívül)

https://youtu.be/5e6sop6Fgsc


Tegnap késő esti kezdéssel került sor a Keleti Főcsoport második elődöntőjének visszavágójára is! A Columbus Crew a New York City otthonában lépett fel, miután a sárga-feketék az odavágón kiütötték (4-1) Villaékat.

A visszavágó ugyanez nem jött össze, az egész meccsen csak egy kaput találó lövése volt a Columbusnak. A City igyekezett ledolgozni hátrányát, s az első félidőben igencsak korán, a 16. percben előnybe is került a New York-i gárda Villa tizenegyesből szerzett góljával (1-0)! A fordulás után jött az újabb hazai találat, melyet Struna szerzett az 53. minutumban, így már csak egy gólra volt az esetleges továbbjutástól a City az idegenben szerzett találata miatt (2-0)! Azonban nem tudott összességeben vert helyzetből felállni a New York, még ha közel is volt ehhez, így 4-3-as összesítéssel a Keleti Főcsoport döntőjében a Toronto ellenfele a Columbus Crew lesz!

MLS, Keleti Főcsoport • Elődöntő, visszavágó
New York City – Columbus Crew • 2-0 (1-0) | Tj.: A Columbus Crew, 4-3-as összesítéssel!
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 23.246 néző
Gólszerzők: Villa (16. – büntetőből), Struna (53.), ill.


Már mára virradóan került sor a Nyugati Főcsoport második elődöntős párharcának visszavágójára, és eldőlt, ki lesz ebben a konferenciában a már Főcsoport-döntős, egyben MLS-bajnoki címvédő Seattle Sounders ellenfele! A 2015-ös végső győztes Portland Timbers a Houston Dynamo csapatát fogadta, az első körben játszott 0-0-s eredmény miatt pedig minden nyitott volt.

Az esélyesebbnek vélt Timbers a félidő hajrájához közeledve talált be, Asprilla 39. percben szerzett találatával került előnybe a hazai klub (1-0)! Ám a fordulás előtt még jött az egyenlítés, hiszen a 43. minutumban Remick vette be a portlandi kaput (1-1)!

A folytatásban a győzelmet is megszerezte a Houston, melynek második találatát Manotas szerezte a 77. percben, 4 perccel becserélését követően (1-2)! Óriási sikert ért el tehát a Dynamo, a Nyugati Főcsoport döntőjében pedig az MLS Cup címvédőjével játszhat a végső fináléba jutásért!

MLS, Nyugati Főcsoport • Elődöntő, visszavágó
Portland Timbers – Houston Dynamo • 1-2 (1-1) | Tj.: A Houston Dynamo, 2-1-es összesítéssel!
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Asprilla (39.), ill. Remick (43.), Manotas (77.)

https://youtu.be/AnVr4M023SY


A Főcsoport-döntők párosításai

November 22., szerda – Odavágók
02:00 • Keleti Főcsoport-döntő: Columbus Crew – Toronto FC
04:00 • Nyugati Főcsoport-döntő: Houston Dynamo – Seattle Sounders

November 30., csütörtök – Visszavágó
01:30 • Keleti Főcsoport-döntő: Toronto FC – Columbus Crew

December 1., péntek – Visszavágó
04:30 • Nyugati Főcsoport-döntő: Seattle Sounders – Houston Dynamo

Természetesen a Főcsoport-döntőkről is beszámolunk, ahogy az MLS egyéb fontos híreiről is!

Nagy Dávid