Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar siker Japánban

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) által kiemelt (major) versenyként kezelt, a világranglistán ezer pontot érő nyílt japán versenyen az egyetlen magyar résztvevő, Podusil György a 14. lett a közel száz induló közül. A szenioroknál nem volt nála jobb, ahogyan nemrégiben Olaszországban sem!

Névtelen-1

A három napon át tartó japán major versenyen folyamatosan javított eredményén a BFGT kiválósága, a pénteki középmezőny elején elfoglalt helyezése szombat estére már a múlté volt, a döntő napot a legjobb húsz sarkát taposva kezdhette. Vasárnap még javított eredményén és egészen az előkelő 14. pozícióba tornázta fel magát az abszolút kategóriában. Ezzel egy időben a szenior kategória első helyét is elhódította a nagy presztízsű tornán! EREDMÉNYEK

– Milyen volt Japán?
– Fantasztikus ország, gyönyörű tájak a modern és régi épületek szimbiózisa, barátságos emberek, akik tisztelik a külföldieket. Ételeik finomak persze ha bírja a gyomrod. A precízség mindenben észrevehető, legközelebb hosszabb időre kell mennem ahhoz, hogy többet lássak Japán szépségeiből.

– Milyen volt a pálya és a környezet, a verseny szervezése? 
– Az első versenyem volt ahol a pálya szépségénél csak annak a hossza és technikai nehézsége volt nagyobb kihívás! A Kuraizawa 72 golfkomplexum South pályáján játszottunk, azon belül is a három közül az egyiken. El lehet képzelni milyen infrastruktúrával rendelkezik a pálya. A szervezés kifogástalan volt, rezesbanda játszott a megnyitón, hírességek vettek részt rajta. Az utolsó napon legalább 22 kamerával rögzítették a tv társaságok a játékot, szóval lehet tanulni a szervezőktől, akik több mint 20 szponzor támogatásával biztosították a 3,5 millió jen ( több mint 8 millió forint ) összdíjazást.

– Hol tart maga a Japán footgolf? 
– Kifejezetten ügyes, fiatal játékosaik vannak, akik a hazai pálya előnyét kihasználva az első két nap után kecsegtető pozíciókból várhatták a döntő napot, ahol viszont a még jobb eredmény eléréséhez sokat kockáztattak így sokat is vesztettek pozíciójukból. Nem véletlen, hogy mint minden játékot ezt is “ésszel” kell játszani. Ha fejben erősödnek, könnyen a világ élvonalában találják magukat. Sportági szinten már az élmezőnyben vannak.

– Hogyan összegeznéd a versenyt, mennyire vagy elégedett?
– A saját versenyemmel kapcsolatban is megállapítható utólag, hogy ha hagyod magad a körülményektől befolyásolni, mint a térdig érő víz, vagy a nehezebb szakaszról indulás, annak végül az eredményed látja a kárát. Ez az első nap sajnos jellemző volt rám, így az élbolyhoz képest jelentős ponthátrányban találtam magam. A hátralévő két napon az olló szűkítése maradt, melyet sikerült elérnem és a döntő nap végére az összetett 14. helyen zártam, egyben a senior kategóriát megnyertem, ami még komolyabb fegyvertény volt annak ismeretében, hogy a többi senior versenyző az olasz Roberto Morosini kivételével a Back Tee-ről játszott ami naponta a 18 szakaszon 500 yarddal rövidebb pályát jelentett a számukra. Utólag elégedett vagyok, de tudom azt is, hogy egy jobban koncentrált első nappal komoly esélyem lehetett volna akár a dobogóért is játszani.

– Milyen célokkal mész tovább?
– Vezetem a magyar ranglistát, pillanatnyilag a legjobb magyar játékos vagyok a FIFG ranglistán. Szeretném ezeket a pozíciókat megtartani illetve megerősíteni. Célom, hogy a jövő évi világbajnokságra kvalifikáljam magam a magyar csapatba és a tavalyi világbajnokság számomra csalódást jelentő játékát és eredményét kijavítsam.

– Véleményed szerint most mi a legfontosabb a magyar footgolf számára?
– Hogy végre nemzetközi szinten is elérjünk olyan eredményeket amivel visszaállítható a magyar footgolf jó híre és renoméja.

– Ezt hogyan lehet elérni?
– Minél több támogatásra van szükség a szövetség és szponzorok részéről, akik segítik a versenyzők nemzetközi szinten történő szereplését. Magyarországon többnapos fordulók rendezését kell sürgetni, mely a hasonló többnapos nemzetközi versenyekre komolyabb felkészülést jelent(het). Egynapos versenyekkel nem lehet rutint, kellő tapasztalatot szerezni.

22852957_1815244342058451_8577243882267662813_n