Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gennaro Gattuso dicshimnusza Andrea Pirloról

Napok óta Andrea Pirlo visszavonulása az egyik fő téma a futball világában (összeállításaink itt és itt olvashatók), most pedig az egyik, őt talán legjobban ismerő korábbi játékostársa, Gennaro Gattuso nyilatkozott hosszabban a fantasztikus középpályás pályafutásáról.

AC Milan Media Day

A pályán és azon kívül is támaszkodhattak egymásra (forrás: gettyimages)

Nehéz lenne felsorolni a rengeteg sikert, amiket közösen értek el az olasz válogatott és a Milan színeiben, az élre mindeképp a 2006-os világbajnoki cím és a 2002-es, illetve 2007-es BL-győzelem kívánkozik. Lássuk, hogyan vélekedett Gattuso egy olasz rádióadónak adott interjújában.

Andrea Pirlo jövőjével kapcsolatban: “Az ő intelligenciájával, ahhoz kezd, amihez akar. El sem akarom hinni, hogy ugyanazt a játékot játszottuk. Andreat elnézve, sokszor eszembe jutott, hogy szakmát kellene váltanom, olyan dolgokat művelt a pályán.”

A két játékos még az olasz U15-ös válogatottban ismerkedett össze: “Együtt nyertük meg az U21-es Eb-t, akkor Pirlo még a csatárok mögött játszott. Abban a pozícióban is olyan dolgokat művelt, amit ritkán látni ebben a korosztályban. A technikai tudása mellett az erőnléte is egészen különleges volt.”

Pirlo emlékezetes pozícióváltásáról, amikor a csatárok mögül a védelem elé került irányítónak: “A 2001-2002-es szezonban Ancelotti rendszeresen azon a poszton játszatta az edzéseken. Amikor Andrea készen állt, onnantól már a mérkőzéseken is ott játszott. Jó meglátás volt Ancelottitól, de rengeteg munka is volt mögötte.”

Kettőjük kapcsolatáról a pályán: “A kölünböző válogatottakat is számolva, csaknem 20 évet játszottunk együtt. Amikor gondban voltunk és nálam volt a labda, azonnal hozzá passzoltam, «csinálj vele, amit akarsz» – gondoltam magamban. Magabiztosságot sugárzott, mellette mindig tudtam, hogy mi a dolgom, a többit megoldotta ő.”

Andrea Pirlo a pályán kívül: “Hagyjuk ez a témát” – mondta nevetve Gattuso. “Ránézésre mindig úgy tűnt, mint aki állandóan csak sajnáltatja magát, de pont az ellenkezője az igaz. Folyamatosan “húzott” valamivel, nagyon vicces figura.”

(zp)