Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Másodszor is legyőzte a rákot az Athletic Bilbao játékosa

Úgy tűnik hamarosan visszatérhet a pályára az Athletic Bilbao védője, Yeray Alvarez, aki már a második csatáját nyerte meg a gyilkos kór ellen. 

4b2fc5613b523a1dd17beab21aee05a2

Forrás: cuatro.com

Alvarez hosszú idő után először edzhetett együtt csapattársaival, mivel néhány hónappal ezelőtt már másodszor kellett szembenéznie a gyilkos kórral. A 22 éves baszk védőnél 2016 decemberében diagnosztizáltak hererákot, amely miatt meg is műtötték, de nem maradt sokáig távol a pályától, mivel már 2017 februárjában visszatért, sőt meg is hosszabbították a szerződését 2022-ig.

A nyáron, épp az U21-es Európa-bajnokság előtt azonban ismét rákos sejteket találtak az orvosok. A kemoterápiás kezelések miatt nemcsak a tornát kellet kihagynia, de a szezonban sem tudott még játszani csapatában, az Athletic Bilbaóban. Csapattársai a szolidaritás jeleként mindannyian kopaszra borotválták a fejüket. Alavarez maga is beszélt arról, hogy mennyire boldog attól, hogy ismét edzésbe állhatott:

“Nem a betegség miatt, hanem attól szenvedtem, hogy a lelátón ülve kellett végignéznem azt, hogy a társaim játszanak, mivel minél hamarabb szeretnék segíteni a csapatomnak. A gyógyulásom utolsó fázisában járok, lépésről-lépésre kell haladnom az edzésben. Nagyon örülök, hogy végre a társaimmal lehetek. Soha nem féltem, de azért voltak kemény pillanatok a betegségem során.”

Alvarez a Bilbao saját nevelésű játékosa, aki 2016-ban került fel a felnőtt csapathoz, és emellett a spanyol U21-es válogatott tagja is.