Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszas eltiltás és szerződésbontás a francia sztárfocistának! – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Mairseille játékosa Patrice Evra 2018 júniusáig szóló eltiltást kapott az európai kupamérkőzésekről. A rutinos francia védő, csapata Európa-liga mérkőzése előtt keveredett botrányba, miután egy szurkolót fejbe rúgott

skysports-patrice-evra-marseilled-marseille_4145543

Mint ismert az Olympique Mairseille rutinos francia védője Patrick Evra a Vitória Guimaraes elleni Európa-liga meccs előtt fejbe rúgta csapata, a francia OM egyik szurkolóját. 

Az esetet követően a Marseille azonnali hatállyal felfüggesztette a labdarúgót. A mai nap folyamán pedig az UEFA hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2018 júniusáig európai kupamérkőzésen nem léphet pályára a francia védő. Ezt követően a francia gárda is közleményben reagált, és közös megegyezéssel a játékos szerződését felbontották. Továbbá a 36 esztendős sztárfocista 10 ezer eurós bírságot is köteles fizetni az UEFA-nak.

„Szomorú ez a nap. Először is Patrice Evrának, aki megértette, tettének az a következménye, hogy a továbbiakban nem szolgálhatja az Olympique Marseille-t. A Marseille-szurkolóknak is, akiket egy kisebbség felelőtlen viselkedése miatt megbélyegeznek. Továbbá a klubnak, amelynek megfertőzték a hírnevét. Az incidens ellenére a korábbiaknál is eltökéltebbek vagyunk, hogy a pályán és azon kívül egyaránt megmutassuk, a legmagasabb egyéni és kollektív elvárások vezérelnek minket” – nyilatkozta a Marseille elnöke Jacques-Henri Eyraud.

Képek: uefa.com