Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas meglepetés! – Olaszország nem lesz ott a vb-n!

Rendkívül komoly téttel bíró, igazi ki-ki mérkőzés került megrendezésre hétfő este. A Gian Piero Ventura által irányított olasz labdarúgó-válogatott a Janne Andersson vezette svéd nemzeti csapatot fogadta a San Siro gyepén a Vb-pótselejtező visszavágóján.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 13. 221945

1. félidő: Már a mérkőzés elejétől fogva hatalmas küzdőszellemet mutatott mindkét nemzeti csapat. Az első komolyabbnak tűnő ziccerig több mint negyed órát kellett várni, de előtte láthattunk két elég tizenegyes gyanús szituációt, azonban a játékvezető sem az olaszoknak, sem pedig a svédeknek nem ítélt végül büntetőt. A 16. percben pedig feljegyezhettük Ciro Immobile és a párharc első lehetőségét, aki Jorginho passza után lépett ki remek ütemben védői közül, az olasz támadó viszont nagyon kiszorított helyzetben volt, így nem tudta gólra váltani azt. A 27. minutumban ismét Olaszország veszélyeztetett, Ciro Immobile átadásáról lemaradtak a kapu előterében tartózkodó társak, a második hullámban viszont érkezett Candreva, akinek a lövése végül a léc fölé szállt. A 40. percben úgy tűnt, megtörik a gólcsend, ám Immobile gólra tartó próbálkozását az utolsó pillanatban kivágta Granqvist. 

2. félidő: A fordulást követően nem kellett sokat várni egy újabb hatalmas olasz helyzetre. Az 53. minutumban Darmian átadása után Florenzi előtt adódott rendkívül komoly lehetőség a gólszerzése, a lövése viszont végül elsuhant a kapu bal oldala mellett. A 66. percben egy Florenzi beadást követően Lustig fejéről veszélyesen a kapu irányába tartott a labda, a svédek szerencséjére a játékszer csak a keresztlécen csattant. A 87. minutumban a csereként beállt El Shaarawy eresztett meg egy élet erős löketet a tizenhatoson belül, azonban Olsen nem kis bravúrral védte a lövését. Mindhiába játszottak jobban az olaszok, a svédek jól tartották magukat. Olaszország 1958 óta először nem lesz ott a világbajnokságon…

Olaszország – Svédország 0-0 – Kijutott: Svédország 1-0-ás összesítéssel…
Helyszín:
San Siro, Milánó
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok:
Chiellini(9.), Barzagli(22.), Bernardeschi(90+2.), Immobile(90+2.) ill. Johansson(10.), Forsberg(29.), Lustig(65.), Thelin(69.), Olsen(90+3.)

Kiállítás: – ill. –

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva(Bernardeschi 76.), Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian(El Shaarawy 63.) – Gabbiadini(Belotti 63.), Immobile. Szövetségi Kapitány: Gian Piero Ventura.

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson(Rohdén 72.), Johansson(Svensson 19.), Larsson, Forsberg – Toivonen(Thelin 54.), Berg. Szövetségi Kapitány: Janne Andersson.