Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: USA Kanadát verve folytatta jó sorozatát – videóval

Magyar idő szerint mára virradó hajnalban az Egyesült Államok női válogatottja Kanada ellen lépett pályára felkészülési mérkőzés keretein belül, immár 3 napon belül második alkalommal. Ezt megelőzően sem tudtak nyerni a kanadaiak, ám ezúttal a jenkik nem érték be döntetlennel.

20171112 WNTvCAN Lloyd GoalTovább menetel USA női válogatottja, nem hiába volt nagy az öröm Kanada ellen a jenkik körében (forrás: ussoccer.com)

Észak-amerikai rangadót rendeztek a hölgyeknél, igaz, csak felkészülési mérkőzésről volt szó. USA a kanadai nemzeti csapat ellen lépett pályára, 3 napon belül másodjára, és ezúttal sem tudott nyerni a jenkik ellenfele. Kanadában 1-1 lett az eredmény, most pedig kettővel nyert az Egyesült Államok, amely már a szünet előtt vezetést szerzett Ertz révén, aki Rapink szöglete után volt eredményes – idei 6., összegzésében pedig 14. címeres mezben szerzett találata volt ez az amerikainak. Majd jött egy gyors egyenlítés a fordulás után, ám végül klasszisok döntöttek, ugyanis Morgan gyors fordítása, valamint Lloyd hajrában szerzett góljával alakult ki a 3-1-es végeredmény. A mindent eldöntő gólt jegyző labdarúgó ezzel 98. válogatottbeli találatát szerezte!

A következő női foci vb-re 2019-ben kerül sor Franciaországban, ahol nagy eséllyel mindkét észak-amerikai válogatott szerepelhet majd, Egyesült Államok válogatottja ráadásul címvédőként! USA a mostani sikerével folytatta jó szériáját, ugyanis 8 meccs óta veretlen, ebből pedig összesen 7 sikerük volt a jenkiknek, akik ellen éppen csak Kanada tudott ikszelni (1-1), még november 10-én. Lloydékat legutóbb Ausztrália tudta még legyőzni idén nyáron, és azt megelőzően zsinórban 4-szer nyert a világbajnoki címvédő. Összességében tehát USA a maival együtt legutóbbi 13 meccséből 12 alkalommal maradt veretlen, és 11-szer győzött.

Női felkészülési mérkőzés
USA – Kanada • 3-1 (1-0)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 17.960 néző
Gólszerzők: Ertz (11.), Morgan (56.) Lloyd (80.), ill. Beckie (50.)

https://youtu.be/UjjhW654KJY

Nagy Dávid