Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Remek magyar szereplés Portugáliában

Portugáliában zárult a European Footgolf Tour (EFT) idei szezonja. A háromnapos világversenyen a brit Jason Parkinson végig vezetve győzni tudott, honfitársa, Ben Clarke nyert összetettben. Tajtyi Róbert megnyerte a 45 éven felüliek kategóriáját, a holland Michael Wilkes mögött a második lett a végelszámolásnál. Magyarország Anglia, Olaszország és Hollandia mögött negyedik lett.

24425426968_1b6780544a_k

Ötfős magyar különítmény indult Európa dél-nyugati csücskébe, hogy a világ legrangosabb sorozatának fináléján szerepeljen. Közülük Tajtyi Róbert zárt a legjobban a háromnapos megmérettetésen. Azon túl, hogy abszolút kategóriában 14. lett, megnyerte a szenior kategóriát, ezzel a szezon végén a második helyen zárt a 45 éven felüliek között. Gelencsér Gábor 22. lett Portugáliában, ezzel 15. helyen zárt, ő az EFT 2017-es kiírásának legjobb magyarja az abszolút kategóriában. A Grand Finalen a szenioroknál Schneider Ferenc 7., Kuts Zoltán 19., a férfi kategóriában Molnár Arnold 34. lett. Több magyar is a mezőny elején végzett a szezon végén, Lengyel Béla 17., Bacskai Bence 20., Papp Péter 21., Tajtyi Róbert 22. lett abszolútban, a szenioroknál a második Tajtyin kívül Balázsi Csaba 5., Podusil György 7., Biró László 10. lett.

“Fantasztikus helyszín és környezet fogadott minket, az időjárás napos, de szeles volt, aki footgolfozott már az tudja, hogy ez mit jelent. Több mint száz versenyző érkezett tizenhat országból, a mezőny és így a verseny színvonala egyaránt igen magas volt, mind férfi, mind pedig női oldalról – mesélte lapunknak a szenior kategóriában versenyző Schneider FerencÚgy érzem, hogy a magyar csapat kiegyensúlyozottan teljesített, Tajtyi Róbert meg is nyerte a szenior kategória versenyét, én pedig eddigi legjobb eredményemet értem el. A csapatban megszerzett hatodik hely reális, ezzel azonban sajnos lecsúsztunk az összesített dobogóról. Jason Parkinson esélyt sem adott a riválisoknak, kimagaslót játszott, megérdemelten nyert.”

BenÖsszegző

A versenyt az angol Jason Parkinson nyerte, csak a szlovák Juraj Gubani tudott a nyomában maradni, aki a második helyen zárt. A tizenegy állomásos szezon legjobbja (a négy legjobb eredmény plusz a Grand Final pontjai számítanak a végelszámolásnál) a brit Ben Clarke lett, megelőzve a holland Michael Wilkest és a svájci Lionel Jacot-t. Hazánk csupán három ponttal maradt le a dobogóról, és lett végül negyedik a csapatversenyben.

GRAND FINAL EREDMÉNYEK

Abszolút végeresmény

1. Ben Clarke (brit) – 865 pont
2. Michael Wilkest (holand) – 834
3. Lionel Jackot (svájci) – 795
4. Jason Parkinson (brit) – 729
5. Matias Perrone (argentin) – 728
15. Gelencsér Gábor (legjobb magyar) – 478

EFT VÉGEREDMÉNY

A sorozat eddigi  abszolút bajnokai és érmesei

2015 – 1. Lionel Jackot, 2. Ben Clarke, 3. Nick Iron
2016 – 1. Jim Kuipers, 2. Alexander Richer, 3. Ben Clarke
2017 – 1. Ben Clarke, 2. Michael Wilkest, 3. Lionel Jackot

Három kiírás, három különböző bajnok, a brit Ben Clarke pedig mindhárom szezonban érmes pozícióban végzett, idén pedig egy ezüst és egy bronz után a csúcsra ért. A svájci Lionel Jackot szintén két éremmel rendelkezik már.