Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sajtótájékoztatót tartott a válogatott

Továbbra is inkább a Luxemburg elleni vereség volt középpontban, illetve kiderült, ki nem tudja vállalni a kedd esti meccset.

szelesi6

Még mindig Luxemburg, illetve a gyászos 2017-es esztendő volt a téma a Costa Rica elleni összecsapás előtti sajtótájékoztatón. Szélesi Zoltán visszatekintett a múlt csütörtöki blamára, szerinte többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek, emiatt pedig fejmosásban kellett részesítenie őket. „Természetesen nem így terveztük, nem erről álmodoztam. A szurkolókhoz hasonlóan mi is kellemetlen pillanatokat éltünk át a meccs után, nagyon komoly fejmosást kaptak a fiúk. Egy-két játékosnak le kellett üvöltenem a fejét, rá kellett mutatnom a hibákra, illetve a helyes megoldásokat elmagyaráznom, hogy bevéssék azokat a fejükbe – fogalmazott, majd a szurkolókról is ejtett néhány szót. – Azért örülnék neki, ha ott lennének, még, ha nem is szurkolnak akkora elánnal, mint eddig. Ha csak rájuk nézek, az már nekem támogatás, ha pedig meg is szólal a tizenkettedik játékos, akkor libabőrrel fogom a mérkőzést levezényelni. Biztosan halkabb lesz a stadion, amit sajnálok, hiszen a világon páratlan táborunk van.

Az a célom, hogy olyan játékosokat rakjak be a csapatba, akikben ég a bizonyítási vágy, és ha otthon belenéznek a tükörbe, nem fog összetörni.”

Hogy mi lehetett az oka a motiválatlan, mentálisan teljesen összezuhant játékosok futottak ki csütörtökön, rejtély. Szélesi csak saját pályafutását hozta fel példának: „Számomra az volt a minimum, hogy kilencven percig csúsztam-másztam az eredményért, a társaimért. Játszottam pontatlanul, hibáztam is, de a mentalitás mindenek felett állt. Ezért is kell igazat adnom a szurkolóknak. Játszottam a Bundesligában, ahol voltak nálam technikásabb játékosok, de egy-egy sikeres párharcot vagy önfeláldozó mentést jutalmaztak a szurkolók.”

Azt is kiemelte, a labdarúgóknak teljesen új a mostani szituáció, hogy Geoerges Leekens megfigyelői munkája, illetve kapcsolata a megbízott kapitánnyal. „Nem volt bő szavú, mert még inkább a háttérből figyel. Úgy gondoltam, hogy a játékosok számára az én személyem, az a fajta kapcsolat, ami köztünk van, valamiféle pluszt adhat, ahogy Leekens is. Lehet, hogy nem tudtak mit kezdeni ezzel a kettős helyzettel. De profikról beszélünk, úgyhogy abszolválniuk kell ezt a feladatot.”

Kiderült a sajtótájékoztatón, hogy Dzsudzsák Balázs biztosan nem lép pályára Costa Rica ellen térdsérülés miatt, így újabb ember esett ki a csapatból. Már az összetartás előtt megsérült Guzmics Richárd, Elek Ákos és Fiola Attila, hogy aztán Luxemburgban Varga Roland, Sallai Roland, majd most Dzsudzsák. Mellettük Lovrencsics Gergő eltiltás miatt nem játszhat. A csapatkapitányi karszalag így Kádár Tamáson lesz. Harmadik válogatott meccsén játszhat Dibusz Dénes, aki – bár nem volt tevékeny részese a luxemburgiak elleni blamának – ugyanolyan megviselt játékosként értékelte a vereséget, mintha pályán lett volna. „Világbajnoki résztvevő csapattal találkozunk, amelynek jelentős klubokban jegyzett játékosai vannak. Néhányan hiányoznak, de a többiekben biztosan ég a bizonyítási vágy, hogy kivívják a kerettagságot a vébére. Nehéz mérkőzésre számítok – tért ki a vb-re készülő közép-amerikaiak elleni összecsapásra a Fradi kapusa, illetve a szurkolókkal kapcsolatban is beszélt. – Hiányozni fognak, de jogos, hogy elégedetlenek. Szerencsére viszonylag gyorsan jön a javítási lehetőség. Megmutathatjuk, hogy csapatként tudunk együtt dolgozni és küzdeni a nemzetért. Sokat beszélgettünk az elmúlt napokban, ilyenkor őszinteségre van szükség. Próbáltam magam azért függetleníteni tőle, mert tudtam, hogy holnap fontos szerepem lesz. De teljesen nem sikerült, hiszen egy csapat vagyunk. Együtt nyerünk, együtt veszítünk, és együtt fogunk kijönni ebből a helyzetből.” – fejezte be mondandóját a harmadik meccsére készülő cerberus.

A játékosok részéről még Bese Barnabás volt ott a sajtótájékoztatón. „Nagyon fontos számunkra, hogy újra bízzanak a csapatban.” – jelentette ki a Carpathian Brigade-dal kapcsolatban a Le Havre védője.

~GS~