Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Fontos győzelem Cipruson

A második félidei játék alapján teljesen megérdemelt magyar siker született.

DSC_0354-e1510671414716

Folytatta szereplését az U21-es Eb-selejtezőn Michael Boris együttese. A mieink Ciprusra utaztak, hogy továbbra is életben tartsák esélyüket a kontinensviadalra jutáshoz. A svédek elleni csapathoz képest annyi változás történt, hogy bekerült a kezdőbe Kecskés Tamás, Haris Attila, a sérült Lenzsér Bence, valamint Kleisz Márk maradt ki ezúttal. Nemhiába tartotta fontosnak az egységet a szövetségi edző, valamint a játékosok, ugyanis a szigetországiak jól kezdték a találkozót. Agresszívan letámadtak, ami eleinte nem ízlett a magyar válogatottnak, ugyanis az első lehetőségek a házigazdák előtt adódtak, ellenben a ziccereket a mieink dolgozták ki. Előbb Szoboszlai lőtt fölé ígéretes helyzetből, majd Demjénnek kellett bravúrt bemutatnia Artimatisz fejesénél. Fordulás után abszolút átvette az irányítást a magyar együttes, de a helyzetek ezúttal is kimaradtak, mígnem öt perccel a térfélcsere után Szoboszlai szabadrúgását követően Bíró pörgetett kapura, ami mellé ment volna, de jött Sallói, és közelről a hálóba kotorta a játékszert. A későbbiekben is rengeteg helyzetet hagytak ki a mieink, mást ne említsünk, Bíró Bence is szerezhetett volna gólt, ha pontosabban céloz, de akár Sallói is, aki átemelte a ciprusiak kapusát, viszont labdája mellé pattogott. A végjátékra viszont egyértelműen a magyar válogatott fordult rá esélyesebbként, amit ki is használtak a mieink: Sallói cselezte le magát az alapvonalig, visszagurított labdáját Haris vágta a léc alá. Megnyugtató előnyre tett szeret Boris együttese, ám a svédek ellen is azt gondoltuk, elég lesz a kétgólos előny. A hajrában aztán nagy esélyt kapott a magyar válogatott: Harist kaszálta el Artimatasz, amiért a román játékvezető azonnal leküldte a ciprusit, amit már nem tudott kihasználni a magyar együttes, pedig két nagy ziccere is volt a ráadás perceiben. Így is megérdemelt magyar győzelem született tehát, ami fontos volt a tavaszi folytatás előtt.

Ciprus – Magyarország 0-2 (0-0)
Larnaca, vezette: Fesnic (román)
Gólszerzők: Sallói (50.), Haris (80.)

Sárga lapok: Wheeler (60.) ill. Szoboszlai (60.), Haris (76.)
Kiállítva: Artimatasz (87.)

Ciprus: Hrisztodulu – Wheeler, Artimatasz, Karo (Andreu, 62.), Pszaltisz (Kumisz, 56.) – Kirjaku, Kuszulosz – Papajorgiu, Spoljarics, Frangu (Joszifidisz, 76.) – Pittasz. Szövetségi edző: Nikosz Androniku.

Magyarország: Demjén – Hegedűs, Kecskés, Tóth B. (Katona M., 82.) – Szivacski, Haris (Korozmán, 88.), Gazdag, Szoboszlai, Szalai A. – Sallói, Bíró (Kundrák, 74.). Szövetségi edző: Michael Boris.

A másik meccsen:
Törökország – Belgium 1-2

Jól tartotta magát az esélyesebb belgák ellen a török válogatott, ám egy szerencsétlen öngól, és egy kihagyott tizenegyes megpecsételte a félholdasok sorsát. A belgák veretlenül vezetik csoportunkat, de nem hibátlanul.

A csoport állása:

u21

~GS1