Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Eriksen-show, és dán-kijutás! – videóval

Kedd este egy újabb vb-pótselejtező mérkőzés visszavágója került megrendezésre. A Martin O’Neill vezette ír nemzeti csapat az Age Hareide által irányított dán labdarúgó-válogatottat fogadta a Dublinban található Aviva Stadion gyepén… 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 14. 222627

1. félidő: A mérkőzés első találatára nem kellett túl sokat várni, amit az ír nemzeti csapat javára jegyezhettünk fel. A 6. percben egy szabadrúgást végezhettek el a fél pályáról a vendég látok, a felívelt labdához hazáért az egyik dán futballista, ami így lett igazán jó Duffy számára, aki közvetlen közelről fejelt a játékszert Schmeichel hálójába. Ezt követően a dánok előtt adódtak lehetőségek, ám ezeket nem tudták kihasználni a vendégek, a 17. minutumban Kvist, majd a 18. percben Sisto került komoly ziccerbe, azonban Randolph mindkettejük kísérletét hárítani tudta. Írország számára szintén adódtak nagyobb helyzetek, viszont a 22. minutumban Murphy, míg a 24. percben McClean is kihagyta a lehetőségét. A 29. minutumban pedig már nem maradt el a gól, amit ezúttal Dánia oldalára írhattunk. Sisto passzát követően Christensen lőtt elég gyengécskén kapura,  labda a kapufát érintette, ám a menteni igyekvő védőről, egész pontosan Christie-ről a hálóba csorgott a játékszer. A 32. percben Christian Eriksen eresztett meg egy lövést körülbelül 16 méterről, ami végül a felső lécről a kapuba pattant, s ezzel a találattal Dánia megszerezte a vezetést. 

2. félidő: A fordulást követően Dánia veszélyeztetett először, az 53. minutumban Sisto eresztett meg egy távoli löketet, amit azonban Randolph hárítani tudott. Az 58. percben Christie csapta be védőit, élet erős lövését Schmeichel azonban védte. A 63. minutumban tovább tudta növelni előnyét a dán nemzeti csapat, a vendégek oldaláról újra Eriksen villant meg. A 73. percben ismét a Tottenham Hotspur klasszisa jegyzett újabb találatot, Eriksen ezúttal Ward óriási hibáját követően vette be Randolph hálóját. A végső kegyelemdöfés a 90. minutumban jött, a csereként beállt Bendtner kiharcolt egy tizenegyest, majd azt be is lőtte. Dánia tehát rendkívül simán nyert, s jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra…

Írország – Dánia 1-5 (1-2)
Helyszín:
Aviva Stadion, Dublin
Gólszerzők:
Duffy(6.) ill. Christie(29., öngól), Eriksen(32., 63., 73.), Bendtner(90., büntető)
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Írország: Randolph – Christie, Duffy, Clark(Long 71.), Ward – Henrick, Arter(McGeady 46.), Meyler(Hoolahan 46.), Brady, McClean – Murphy. Szövetségi Kapitány: Martin O’Neill. 

Dánia: Schmeichel – Kjaer, Christensen, Bjelland – Poulsen(Cornelius 70.), Delaney, Kvist, Larsen(Ankersen 54.) – Eriksen – Jörgensen(Bendtner 84.), Sisto. Szövetségi Kapitány: Age Hareide. 

https://www.youtube.com/watch?v=-FkZGdlKvL4