Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-résztvevő ellen kell javítanunk – előzetes

A luxemburgi kínos vereség után Costa Rica ellen kozmetikázhat válogatottunk a 2017-es év csapnivaló mérlegén. Csakhogy a közép-amerikai ország legjobbjai személyében vb-résztvevő csapatot látunk vendégül, mégpedig erősen tartalékosan és a legnagyobb szurkolói csoport távolmaradása mellett…

mlszhu

(Fotó: mlsz.hu)

Rajtunk kívül kizárólag Fehéroroszország mondhatja el magáról, hogy van már veresége Andorra és Luxemburg ellen, de mi erre a bravúrra egy fél év leforgása alatt voltunk képesek…A 2017-es mérlegünk összességében is siralmas: megverni csak Lettországot és a Feröer-szigeteket tudtuk, egyaránt hazai közönség előtt, emellett hatszor hagytuk el vesztesen a pályát a naptári évben. A kétezres évek legrosszabb évét zárhatjuk abban az esetben, ha nem sikerül Costa Ricát sem megverni – legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy mindössze két győzelemre voltunk képesek egy esztendő alatt. Az évzáró meccseken ráadásul hagyományosan rosszul szereplünk: az NSO statisztikái szerint az utóbbi 10 alkalomból háromszor tudtunk csak nyerni 1 döntetlen és hat vereség mellett.

Nem lesz egyébként sem könnyű dolga Szélesi Zoltán csapatának, hiszen vélhetően nem a legjobb hangulatban fogadjuk majd Costa Rica-t, miután a legnagyobb szurkolói csoport, a Carpathian Brigade a lélektelen játékra hivatkozva bojkottálja a ma esti találkozót“Teljes mértékben megértem őket, nem volt túl jó az idei évünk. Halk lesz így a stadion, hisz a világon egyedülálló a magyar tábor hangja. Csúsznunk-másznunk kell a sikerért” – kommentálta a megbízott szövetségi kapitány a szomorú hírt.

Nem könnyítik meg a sérülések sem Szélesi dolgát, hiszen az eddigi hiányzók névsorához (Guzmics, Fiola, Elek) csatlakozott az eltiltott Lovrencsics Gergő, valamint kisebb sérülés miatt nem léphet pályára Varga Roland, Sallai Roland, és a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs sem. (Hiányában Kádár Tamás viseli majd a karszalagot.) A hiányzók helyére behívót kapott Litauszki Róbert, Márkvárt Dávid, Varga József és Nagy Dániel.

A sérülések mindenesetre aligha jelenthetnek kifogást, már csak azért sem, mert a legutóbb a spanyolok ellen nagy vereségbe beleszaladó ellenfél is legnagyobb sztárjai nélkül érkezik, hiszen Keylor Navas, Brian Ruiz és Joel Campbell sem bevethető, igaz, náluk így is szerepel a keretben Celtic-, Deportivo, vagy éppen Bologna játékos, és az MLS-ből is többen érkeznek…

Bízzunk benne, hogy hatott Szélesi fejmosása

Felkészülési mérkőzés

20:15 Magyarország – Costa Rica (TV: M4 Sport)

Helyszín: Groupama Aréna, vezeti: Harkam (ausztrál)

Lasányi Csaba