Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belga rekorder lett a ManUtd sztárja!

Tegnap este történelmi győzelmet aratott a belga válogatott Japán legjobbjai felett. A felkészülési meccset egyetlen, a második félidőben esett gól döntötte el. A döntnök pedig nem volt más, mint Romelu Lukaku.

Belgium Japan Soccer

A két világbajnoki résztvevő együttes csatája csak nagyon nehezen dőlt el, végül a papírformának megfelelően. Pedig a belgák a lehető legerősebb felállásban, és csak három védővel álltak ki az ázsiaiak ellen.

Romelu Lukaku szeptember vége óta nem talált a kapuba egyetlen fronton sem, de végül a legjobbkor törte meg a jeget. Ráadásul a Manchester United sztárjának gólja egy saját maga számára fontos mérföldkövet jelentett. Az Anderlecht nevelése ugyanis 2010-es bemutatkozása óta már a 65. válogatottságát ünnepelhette, és ha így folytatódik karrierje, akár 200 környékére is eljuthat. De ami fontosabb: Lukaku nemzeti rekorder lett! Bár még „csak” a 31. válogatott gólját szerezte, de már így is a belgák történetének legtöbb gólt szerző játékosa lett.

Lukaku a csúcsdöntéssel a Bernard Voorhoof – Paul van Himst párost utasította a második helyre, akik 30-30 gólt szereztek a saját éráikban. Ugyan kényelmesebb ütemben, de Eden Hazard is szépen lassan közeledik a belga legendákhoz, tiszteletre méltó 81/21-es mutatójával.

Íme, Lukaku rekordot jelentő gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=77tp3-1GmfE

Balogh József