Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: USA megfiatalított válogatottja az Eb-győztes otthonában ikszelt! – videóval

Tegnap este a tavalyi Európa-bajnokság győztese, azaz a portugál labdarúgó-válogatott az igencsak megfiatalított USA-t fogadta barátságos mérkőzés keretein belül. A találkozó döntetlennel zárult, ahogyan a Wales – Panama találkozó is, tehát a vb-újonc sem talált ezúttal legyőzőre!

IMG_20171115_041422A góllal debütáló fiatal, 19 éves McKennie-t ünnepelhették a társai Portugáliában! (forrás: twitter.com/ESPNFC)

Hazai környezetben lépett pályára Portugália, azaz a tavalyi Eb győztese, amely felkészülési mérkőzést játszott tegnap este. A portugálok a Bruce Arena bukása, és a vb-re való sikertelen kvalifikáció után megfiatalított jenkiket, azaz az Egyesült Államok válogatottját fogadták. USA nemzeti csapatának élén jelenleg Dave Sarachan áll, aki úgy tűnik, jó irányba tudja terelni az amerikai labdarúgást, igaz, még nem sokat töltött a kispadon az új szövetségi kapitány, ám a fiatalítás lehet a tengerentúlon is a kulcs.

A találkozó 21. percében született meg a meccs első gólja, melyet USA neve mellé írhattunk be! Ekkor a debütáló McKennie volt eredményes nagyszerű szólója végén, amikor a CJ Sapongtól kapott labdáját a hazai kapuba juttatta a hazai kapuba! A 19 éves amerikai gólszerző jelenleg a Schalke 04 labdarúgója (0-1)! Viszont az egyenlítésre csak tíz percet kellett várni, hiszen Antunes a 31. minutumban egalizált Ethan Horvath kapus hibája révén – a jenkik hálóőre már ráborult a könnyű prédának tűnő labdára, azonban nem sült jól el a dolog, és a játékszer könnybe beugurult a kapuba (1-1)! A jenkik még az első félidő végén betaláltak, azonban Brooks fejesgólját nem adta meg a bíró az azt megelőző lökés miatt. A második félidőben már nem is változott az eredmény, azonban Beto kapusnak akadt dolga, hisz USA többször is ziccerbe került. Ígéretes, a jövőre nézve biztató játékot mutatott a megújított amerikai csapat, amely nagy eséllyel ezzel a találkozóval zárta a felemásra, és történelmileg – a vb kvalifikáción való bukás miatt – negatívan sikerült 2017-es esztendőt.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a 10. percben Pepét sérülés miatt le kellett hozni a pályáról. A hazaiknál Ronaldo nem volt a keretben, de így is több nagy névvel állt fel Portugália.

Felkészülési mérkőzés
Portugália – USA • 1-1 (1-1)
Helyszín: Estádio Dr. Magalhães Pessoa, Leiria – 19.017 néző
Gólszerzők: Antunes (31.), ill. McKennie (21.)

https://youtu.be/DHhy7dzYQM8


Lényegében a fenti találkozóval egyidőben – kicsivel korábbi kezdéssel – zajlott Walesben is egy felkészülési mérkőzés, ahol a hazai válogatott a vb-újonc Panamát fogadta.

Az első félidőben a hazaiak domináltak minden tekintetben, a panamaiak egyszer sem találták kaput. A félidő hajrájában Wales előnybe kerülhetett volna, ám Vokes a 42. percben tizenegyest hibázott, így maradt a szünetre a 0-0-s eredmény. A folytatásban kapura veszélyesebb volt a hazaiknál Panama, 5-ből 4 lövésük talált kaput, ám a vezetést a Bale-t nélkülöző walesiek szerezték meg! Lawrence a 75. percben volt eredményes (1-0), viszont a hosszabbításban Cooper döntetlenre mentette a meccset (1-1)! Így tehát a közép-amerikai vb-újonc is iksszel zárta a tegnap estét, és a 2017-es évet, amely a tavalyi Eb-n szép teljesítménnyel előrukkoló Wales számára nem alakult túl jól, ugyanis a szigetországiak nem jutottak ki a jövő évi világeseményre, ami viszont alapjában véve nem számít extra meglepetésnek.

Felkészülési mérkőzés
Wales – Panama • 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Lawrence (75.), ill. Cooper (90+3.)

Nagy Dávid