Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas párharcokkal rajtolt a match play bajnokság

Kedden befejeződött a Footgolf Match Play League (FMPL) első fordulója. Minden játékos tudott szakaszt nyerni és az A ligában két playoff-párharcra is szükség volt a győztes kilétének kiderítéséhez. Az új versenyformáció némileg hasonlít arra a rendszerre, melyet az UEFA az európai labdarúgó válogatottak számára alakított ki és a Nemzetek Ligája névre hallgat

A most debütáló sorozatban három, a magyar ranglista alapján összeálló ligában összesen 29 játékos méri össze tudását match play formátumban. Minden liga résztvevői körmérkőzést játszanak és fordulónként a Kisorosziban található Magyar Golf Club pályáin előre egyeztetett időpontban találkoznak, majd a 18 szakasz (döntetlen esetén playoff) után küldik a szövetségnek a végeredményt. A kilenc forduló után a legjobb mérleggel rendelkező nyeri az adott ligát, amik között átjárás van, a legjobb kettő feljebb léphet, míg az utolsó kettő kiesik. A tervek szerint a tavasszal induló második kiírás újabb ligákkal bővül a jelentkezők függvényében.

1kör_eredmények

Az FMPL és azon belül az ‘A’ Liga Balázsi Csaba és Gelencsér Gábor múlt keddi ütközetével indult, ahol utóbbi ugyan már 5-1-re is vezetett, sőt, három lyukkal a vége előtt még három volt az előnye, Balázsi egalizált, majd a háromszakaszos rájátszás utolsó rúgásánál billent felé a mérleg nyelve. Ugyancsak playoffban nyert Bacskai Bence, aki három szakasszal a vége előtt még kétpontos hátrányban volt Kókai Ferenccel szemben, azonban “balázsis” hajrával egyenlített, majd megnyerte a playoffot. Az A liga további mérkőzésein Simonyi Gábor három szakaszt követően kétpontos hátrányban volt Podusil Györggyel szemben, de féltávnál már Simonyi minimálissal fórral fordulhatott és nem is engedte ki kezéből a győzelmet. Flink János hamar megnyugtató előnyre tett szert Papp Péterrel szemben és végül 7-4-es győzelemmel nyitott. Lengyel Béla és Czirbus Tamás sokáig fej-fej mellett haladt, Lengyel öt szakasszal a vége előtt robbantott és nyert három etapot, amivel eldöntötte a derbit.

A ‘B’ Ligában hárman is négypontos sikert könyvelhettek el. Hinora Ferenc és Mayer Zoltán öt szakasszal a vége előtt még 5-5-re állt, amikor Hinora dobbantott és négy szakaszt is elhódítva 9-5-re nyert. Nagy Balázs és Albert László négy lyukat követően 2-2-re állt, a “félidőben” azonban már Nagynál volt az előny (6-2), és a négypontos fórt meg is tartotta. Bogár Kriszitán 6-2-re verte Sain Antalt, de sokáig nem talált rajta fogást, olyannyira, hogy az első kilenc lyuk megjátszása után még utóbbinál volt a fór. Az utolsó nyolc szakaszon azonban Bogár ötször is jobb volt, ami több mint elég volt a fordításhoz és győzelemhez. Hatalmas csatát hozott Cziffra Zoltán és Pap Ferenc mérkőzése, az utolsó két lyukhoz 5-5-tel érkeztek, Pap az utolsó szakaszt eggyel kevesebből tudta befejezni, amivel lezárta a csatát. Hasonlóan éles volt Takács Attila és Kálló István ütközete. A kezdeti “ütésváltást” követően az ötödik szakaszon már 2-2 volt az állás, majd a következő négy lyukon Takács hárompontos előnyre tett szert. Ott fordult a játék képe, Kálló ugyanis minimalizálta hátrányát és három szakaszon is lépéskényszerbe hozta ellenfelét, de az egyenlítés nem sikerült, sőt a 16-oson kettőre nőtt a távolság. A csata csak a 17. szakaszon dőlt el (egy döntetlennel maradt a 6-4-es Takács vezetés). A befejező szakaszon szerzett ponttal a végeredmény is jól kifejezi a szoros küzdelmet: Kálló-Takács: 5-6.

A ‘C’ Ligában Bőhm Zoltánnak jött ki a legjobban a lépés, féltávnál már 7-1-re vezetett és végül nyert 11-3-ra Lévai Richárd ellen. Becsei András is nagyarányú győzelemmel debütált. Ugyan, az ötödik lyuknál még csak 2-1-re vezetett Bodócs András ellen, a 9. után azonban már 5-1-re és a 18. után 9-2-es “Becse” sikert könyvelhettek el a felek. Sipőcz Béla az első kilenc lyuk után 3-2-re vezetett Ujszászi Balázs ellen, aki a tizenkettedik szakasznál meg tudta fordítani az állást. A tizenötödik szakaszon lett újra egál. Az utolsó két szakaszon Sipőcz egyaránt egy-egy rúgással jobb volt és megnyerte a találkozót. Időrendben az utolsó mérkőzést Varga Gábor és Zakar János bonyolította 14-én, amin utóbbi a 14-esen szerezte első pontját, akkor pedig már késő volt a hajrához, Varga addigra hétszer is jobbnak bizonyult, végül 8-3-ra nyert. A kilencfős C Ligában Varró Jenő szabadnapos volt.

12. forduló: (2017.11.-1. – 2017.11.29. közötti időszak)

A LIGA
Simonyi Gábor – Gelencsér Gábor
Czirbus Tamás – Balázsi Csaba
Flink János – Lengyel Béla
Kókai Ferenc – Papp Péter
Podusil György – Bacskai Bence

B LIGA
Sain Antal – Mayer Zoltán
Albert László – Bogár Krisztián
Kálló István – Nagy Balázs
Cziffra Zoltán – Takács Attila
Hinora Ferenc – Pap Ferenc

C LIGA
Varga Gábor – Sipőcz Béla
Bőhm Zoltán – Zakar János
Becsei András – Lévai Richárd
Varró Jenő – Bodócs András
Szabadnapos: Ujszászi Balázs

Érdekel a footgolf? Hallottál róla és kipróbálnád? Hazánkban immáron egyre több pályán és régióban van erre lehetőség. Mutatjuk a részleteket és az elérhetőségeket jobb oldalt az “adatlap kártyán”.