Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a következő világbajnokság helyszíne

A francia és a marokkói szövetség közös pályázata nyerte a jövő évi footgolf világbajnokság rendezésének jogát. A harmadik vb-nek a marokkói Marrákes városa ad otthont 2018. december 9-16-ig.

Al_Maaden_Golf_Club_4

A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) felhívására két kandidálás érkezett. Olaszország és Franciaország Marokkóval karöltve pályázott. Az FIFG 31 tagországának szavazatai alapján a francia-marokkói pályázat nyert begyűjtve a szavazatok több mint 64 százalékát. A vb-t a marrákesi Al Maaden Golf Resort pályáján bonyolítják jövő decemberben. A vb szervezőbizottságát jövő héten véglegesítik és közölnek részleteket.

A sportág első világbajnokságát 2012-ben Magyarországon, Kisorosziban bonyolították, a másodikat 2016 januárjában Argentínában. Előbbin Lengyel Béla, utóbbin az argentin Christian Otero lett a világbajnok. Tavaly már csapatversenyt is rendeztek, amiben az Egyesült Államok volt a legjobb.

Nagy kíváncsisággal várjuk, hogy az első hivatalos Európa-bajnokságra mikor kerül sor és hogy hazánk pályázik-e majd a rendezési jogra.