Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: perui örömünnep – videóval

A 0-0-s első mérkőzés után Peru válogatottja a limai Nemzeti Stadionban fogadta Új-Zélandot az interkontinentális pótselejtező visszavágóján. A dél-amerikaiak 1982 óta nem szerepeltek világbajnokságon, Új-Zéland pedig összesen kétszer, 1982-ben és 2010-ben mutatta meg magát a seregszemlén…

peru_new_zealand_wcup_soccer_87914jpg-0c2f2jpg-js3671755475

Jefferson Farfán öröme (thesun.co.uk)

A mérkőzés előtti hajnalon a perui szurkolók rögtönzött tűzijátékot tartottak az új-zélandi csapat szállásának közelében, nem tudni, hogy ez mennyire zavarta meg a vendégeket, de a találkozó összességét nézve, szinte esélyük sem volt a továbbjutás kiharcolására. Perunak a 28. percig kellett várnia a megváltást jelentő vezető gól megszerzésére, ekkor a keret talán legismertebb játékosa, a korábbi PSV és Schalke játékoss, Jefferson Farfán bombázott védhetetlenül a kapuba. A mérkőzés egészére jellemző hazai mezőnyfölény a 65. percben hozott újabb gólt, egy szöglet után Ramos duplázta meg a perui előnyt, magabiztossá téve így csapata vezetését. Mint utólag kiderült, az eredmény ezután már nem is változott, Peru 1982 után újra világbajnoki résztvevő!

Ezzel le is zárult a csaknem két éves világbajnoki selejtezősorozat, a jövő évi torna sorsolására december 1-én kerül sor Moszkvában.

Peru–Új-Zéland 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Farfán (28.), Ramos (65.)

A mérkőzés góljai:


(zp)