Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher: “Nagyot léphetünk előre, ha…” – exkluzív

Komoly rangadóra készül az FC DAC 1904 labdarúgócsapata, mely a válogatott szünet után a bajnoki címvédő MSK Zilina (Zsolna) otthonába látogat a Fortuna Liga soron következő fordulójában. Marco Rossi vezetőedző két kulcsemberére sem számíthat Erik Pacinda és Kalmár Zsolt személyében. A csapat magyar középpályása Vida Kristopher újra kulcsember lehet, vele beszélgettünk a meccs előtt.

DSC_5834-630x420

Hivatalos sportolói oldalán is követhetitek Vida Kristophert (KATT)

– Az utóbbi időben hullámvölgybe kerültél és megingott a helyed a kezdőben. Mi lehetett ennek az oka?
– Minden focista életében vannak gyengébb periódusok. Fontos, hogy ebből a helyzetből tudni kell felállni és tanulni belőle. Céltudatos játékos vagyok, tudom, hogy mit akarok és ez most nem úgy alakult, ahogy én elterveztem. Ez vethette vissza kicsit a teljesítményemet.

– Hogyan élted meg, hogy a Podbrezova és az AS Trencín ellen nem kaptál játéklehetőséget Marco Rossitól?
– Nehéz pillanatok voltak! Minden meccsen, ha nem is kezdőként, de csereként játszani és bizonyítani akarok. Bennem van a győztes gén, minél több játékpercet szeretnék a pályán tölteni és segíteni a csapatomat.

– Mit szólsz a magyar válogatott szerepléséhez és az új kapitány Georges Leekens kinevezéséhez?
– Ez az év nem úgy sikerült, ahogyan azt sokan eltervezték és elvárták az Európa-bajnokság sikerei után. Nem ment a csapatnak és nem is jöttek az eredmények. Örülök neki, hogy a Costa Rica elleni zárszó azért jól sikerült. Le kell zárni ezt az esztendőt és előre kell tekinteni, az új kapitánnyal a jövőbeli szereplésre koncentrálni és visszanyerni a szurkolók bizalmát. Noha utánpótlás szinten több korosztályban is tagja voltam a válogatottnak, felnőtt szinten már elég régóta várok a meghívóra. Ez motivál, küzdök érte nap mint nap, de egyelőre nem kaptam lehetőséget a bizonyításra. Most, hogy kapitányváltás volt, remélhetőleg több esélyem lesz odakerülni. A mester belga én pedig a holland iskolából érkezem, így remélhetőleg egy sokpasszos focit játszat majd, amit én is szeretek. Nem adom fel, küzdeni fogok a meghívóért.

– Nagyon fontos bajnoki meccs jön, volt időtök felkészülni a Zsolna elleni rangadóra. Hogyan telt a válogatott szünet? 
– A mögöttünk álló héten jó hangulatban teltek az edzések. Családias volt a légkör és a létszám, hiszen van pár sérült játékosunk, többen pedig hazájuk válogatottjában szerepeltek. Szép lassan mindenki visszaért, ezen a héten már gőzerővel készültünk a hétvégi rangadóra. Nagyot léphetünk előre, ha el tudjuk hozni a három bajnoki pontot. Erre készülünk, nem is lehet más a célunk…

– Zsolnán debütáltál DAC-mezben, ráadásul góllal. Milyen emlékeid vannak arról a meccsről? 
– Az egy olyan pillanata volt a pályafutásomnak, melyre bármikor örömmel gondolok vissza. Egyik, ha nem a legszebb gólom, díjat is kaptam érte, és ami nagyon fontos, pontot ért a csapat számára. Szeretnék a hétvégén is betalálni, de az mondjuk legyen három pontot érő.

– Fontos kulcsjátékosok hiányoznak majd eltiltás miatt, Pacinda és Kalmár sem lesz bevethető. Sikerülhet a pótlásuk?
– Mindketten roppant fontosak a csapat számára és nem örülünk, hogy nélkülük kell nekimennünk a Zsolnának. Jó játékosaink vannak, nem lesz gond a pótlásuk.

– Mi lehet a kulcs a Zsolna elleni meccsen?
– A kulcs az alapos felkészülés és a jó csapatmunka. Együtt kell mozognunk a pályán, a letámadásunknak alaposnak kell lennie. Jól kell mozognunk és meg kell találnunk a megjátszható üres területeket.

Szerző/Grafikai munka: Őszi Ádám